понеділок, 27 квітня 2015 17:24

У Непалі новий землетрус. Загальна кількість жертв перевищила 3600

У Непалі новий землетрус. Загальна кількість жертв перевищила 3600
Фото: www.radiosvoboda.org

Щонайменше 3617 людей загинули в результаті руйнівного землетрусу в Непалі.

Згідно з інформацією непальської влади, ще понад 6500 осіб отримали поранення і травми різного ступеня тяжкості, пише ВВС.

Як пише видання, десятки людей загинули в сусідніх Китаї та Індії. Тисячі непальців і туристів уже другу ніч поспіль ночували просто неба після потужного підземного поштовху магнітудою 7,9, що викликав масивні снігові лавини на Евересті.

Як повідомляє ТАСС сейсмологи у понеділок зафіксували новий підземний поштовх в Непалі магнітудою 5,1. Його епіцентр знаходився на кордоні з Індією. Поштовхи були зафіксовані о 18:06 за місцевим часом (15:36 за Києвом). Вони відчувалися, уточнює агентство, у східних і північно-східних індійських штатах.

Найбільша катастрофа сталася 25 квітня близько обіду за місцевим часом (9:11 за Києвом). Епіцентр землетрусу лежав між Катманду, столицею Непалу, і містом Похара. Магнітуда стихійного лиха сягнула 7,9 балів, кажуть сейсмологи. Як вважають, це найгірший землетрус у Непалі з 1934 року, коли Катманду було майже зруйноване. Уряд Непалу оголосив надзвичайний стан у постраждалих районах.

Зараз ви читаєте новину «У Непалі новий землетрус. Загальна кількість жертв перевищила 3600». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути