середа, 31 серпня 2011 17:04

Спецтема: Війна у Лівії

У лівійській війні загинули 50 тисяч людей

У лівійській війні загинули 50 тисяч людей

У ході громадянської війни в Лівії загинуло близько 50 тисяч осіб, повідомляє лідер повстанців полковник Хішам Бухагіяр. Тільки в Місураті, за яку йшли особливо запеклі бої, налічується 7 тисяч загиблих. Проте лідер лівійської дхамахіріі Муаммар Каддафі має намір продовжувати війну - він відкинув ультиматум повстанців.

За словами голови Перехідної національної ради (ПНР) Лівії Мустафи Абдель Джаліля, нова влада прагне уникнути подальшого кровопролиття. Рада веде переговори з племінними старійшинами з тим, щоб Сирт перейшов під контроль повстанців мирним шляхом.

Однак, за словами Джаліля, якщо прихильники Муаммара Каддафі не складуть знаряддя до кінця свята Ураза-байрам - 3 вересня, війська почнуть штурм рідного міста поваленого диктатора та інших пунктів, які залишаються під його контролем, наприклад, Бані-Валіда і Сабхі. За деякими даними, в Бані-Валіді ховається син Каддафі Сеіф аль-Іслам, який в останні роки був його найближчим помічником.

Тим часом стало відомо, що Муаммар Каддафі і його союзники в Сирті відкинули ультиматум, висунутий бунтівниками, повідомляє телеканал Sky News. Думку лідера лівійської джамахірії висловив його представник Муса Ібрагім.

За його словами, жодна поважаюча себе нація не повинна приймати ультиматуми з боку "озброєних банд". Аналогічну заяву було зроблено і з Сирту, який прихильники поваленого полковника перетворили на потужний укріплений район, озброєний ракетами "Град" і Scud.

Як пише The Guardian, Мустафа Джаліль визнав, що "Каддафі досі становить загрозу лівійцям і революції, його досі підтримують, як усередині країни, так і поза, причому на рівні як окремих людей, так і цілих країн".

Зараз ви читаєте новину «У лівійській війні загинули 50 тисяч людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути