субота, 05 травня 2012 11:36

У Києві молодики зруйнували недобудовану церкву Московського патріархату
7

Фото: Фото: Радіо Свобода

Під час зустрічі мешканців Дніпровського району Києва стосовно будівництва храму Української православної церкви (Московського патріархату) в п'ятницю невідомі юнаки у масках почали руйнувати огорожу, будівельні вагончики і саме будівництво, повідомляє "Радіо Свобода". Будівельники відійшли вбік і їм не заважали.

Молодики скандували "Поверніть нам парк!", а коли на місце прибули правоохоронці, втекли з місця події. Невдовзі одного з них затримала міліція. Будівництво храму є незаконним, запевняє представник об'єднання "Самоврядна громада" Інна Плотникова.

"Проект храму не погоджений ані з місцевою громадою, ані з владою. У нас є відповідь Київської міськдержадміністрації, в якій сказано, що дозволу на храм у парку Перемоги не надавали. Окрім того, в копії проекту, яку ми змогли отримати, видно, що храм і сусідні споруди займають дуже велику частину зеленої зони", – сказала вона.

ФОТОРЕПОРТАЖ: У Донецьку молодь знесла огорожу майбутнього храму Московського патріархату

Про те, що жодної церкви у цьому парку офіційно не зареєстровано, підтвердили і правоохоронці, які прибули на місце конфлікту. Водночас представник забудовника, який відмовився представитися, запевнив, що в нього є "головне – церковне благословення на будівництво".

Крім того, фотокореспондентові порталу "Точка.нет", який знімав, розбив голову представник забудовника. Після цього він намагався відібрати фотоапарат в іншого журналіста і застосував фізичну силу до місцевої мешканки, яка знімала інцидент на відео.

Ірина, місцева мешканка, повідомила: "Цей чоловік, який відмовився називатися, розбив голову журналістові якимось прутом, хотів утекти машиною, а коли його намагалися зупинити люди, пробував їх переїхати. Мене він ображав, заламував руки, а міліція, яка прибула на місце, не хотіла його затримувати".

Потерпілого забрала швидка допомога. Правоохоронці не затримали нападника на журналіста, однак заявили, що в подальшому його допитають.

Зараз ви читаєте новину «У Києві молодики зруйнували недобудовану церкву Московського патріархату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

336

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути