пʼятниця, 25 жовтня 2013 15:35

У Харкові медиків "швидкої" від озброєного пацієнта рятував "Беркут"

Нещодавно бійцям спецпідрозділу "Беркут" довелося рятувати бригаду "швидкої". На медиків з ножем кинувся їхній пацієнт, повідомляє ВЗГ ГУМВС України в Харківській області.

Близько 20-ої години вечора до "швидкої" зателефонували перехожі, які побачили по вулиці Героїв Праці біля Салтівського кіоску чоловіка, що лежав на землі. Люди вирішили, що йому стало зле та попросили лікарів надати допомогу.

Бригада медиків виїхала на виклик. Чоловік поводився дуже дивно, і не міг пояснити медикам, що з ним сталося. Крім того, від нього тхнуло спиртним. Лікарі попросили пацієнта пройти до машини "швидкої" для отримання медичної допомоги та подальшої госпіталізації. Той погодився, але згодом в дорозі чоловік став поводитися неадекватно, лаяв лікарів нецензурними словами і пообіцяв порізати їх "на шматки". Як доказ своїх намірів він продемонстрував переляканим медикам ніж, що був схований у нього в кишені.

Водій "швидкої" був змушений зупинити автомобіль і весь персонал вистрибнув із авто. Лікарі терміново зателефонували до міліції. На місце події виїхав наряд "Беркуту".

Чоловік продовжував свої погрози та розмахування ножем перед лікарями аж до приїзду правоохоронців. Пацієнта роззброїли і відвезли у райвідділок міліції. Правоохоронцями зібрані первинні матеріали, наразі за вказаним фактом проводиться подальша перевірка.

Напади на медиків "швидкої" в Україні не рідкість. 24 травня в Запоріжжі від рук психічно хворого пацієнта загинула молода жінка - фельдшер швидкої допомоги та її дитина (дівчина перебувала на 6-му місяці вагітності), а також постраждали ще двоє медиків. Чоловік напав на них з криголамом. Нещодавно на бригаду "швидкої" напали у Козятині. П'яний чоловік побив фельдшерів, але найбільше дісталося водієві автівки.

Зараз ви читаєте новину «У Харкові медиків "швидкої" від озброєного пацієнта рятував "Беркут"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути