вівторок, 06 грудня 2011 19:16

У Донецьку переглянуть справу макіївських терористів

Сьогодні в Донецькому апеляційному суді розпочався розгляд скарг Дмитра Онуфрака і Антона Волошина, яких звинуватили у вибухах, вчинених у Макіївці 20 січня. 24-річного Дмитра Онуфрака засудили за тероризм до 15 років колонії, а 23-річного Антона Волошина - до 8 років.

Але організатор терактів Дмитро Онуфрак подав скаргу, в якій наполягає, що не причетний до вибухів. Другий обвинувачений, як і раніше, визнає провину, але і він попросив суд зменшити покарання.

"Проти держави не попреш, а мені потрібна жива дитина, - так пояснила свою позицію і позицію сина мати підсудного Тетяна Волошина. - Але ми сподіваємося, щоб йому знизили термін за те, що допомагав слідству".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Макіївські терористи отримали 23 роки в'язниці на двох

Дружина головного обвинуваченого - Катерина Онуфрак прийшла до суду з 2-місячною донькою в надії показати її батькові.

Адвокат Онуфрака Олена Ярова попросила суд пом'якшити звинувачення по епізоду нападу на таксиста, яке сталося 2 лютого. Захист наполягає, що статтю "замах на вбивство" потрібно перекваліфікувати на нанесення тяжких тілесних ушкоджень. А за статтею "тероризм" Олена Ярова попросила суд виправдати Онуфрака.

"У суді першої інстанції ми переглядали відео відтворення обстановки, на якому Онуфрак збирав годинниковий механізм і робив детонатор. Спочатку змішав кислоту з іншими компонентами. Коли все це відстоялося, потрібно було процідити суміш через марлю. Якби Онуфрак справді це робив, кислота пропалила б марлю, роз'їла рукавички і пальці. Онуфрак винен лише в тому, що наклеїв лист на будівлю міськвиконкому", - вважає Олена Ярова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Організатор макіївських терактів каже, що його під тортурами вчили робити бомби

Дослідивши апеляційну скаргу, суд прийшов до висновку про необхідність нового судового слідства. Це означає, що у наступному засіданні - 21 грудня - суд заново вивчить обставини справи.

Нагадаємо, Дмитро Онуфрак був затриманий 11 лютого по підозрою в нападі на таксиста. Онуфрак забрав у водія 300 гривень, вистріливши в нього з травматичного пістолета. Під час "останнього слова" він став на коліна перед потерпілим. Але щодо решти звинувачення Дмитро Онуфрак заявив, що не робив бомб і їх не закладав, а схему вибухового пристрою йому пояснили в СБУ.

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку переглянуть справу макіївських терористів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути