вівторок, 09 квітня 2013 11:18

У Черкасах протестували проти вирубки дерев

Активісти об'єднання "Батьківщина Молода" в Черкасах вирішили захищати від вирубки дерева у парку за обласною адміністрацією. Міська влада хоче збудувати на місці скверу в центрі міста підземний паркінг.

"Сьогодні ми вирішили пообв'язувати білими стрічками старі дерева. Писали різні лозунги: "Одарич пожалій нас", "Ми не хочемо на деревообробний комбінат" та інші, – каже активістка Тетяна Артеменко. – Хочемо привернути до проблеми увагу громадськості. Думаю, що люди, які живуть у будинках навпроти навіть не знають, про плани мера. Улітку ці дерева захищають будинки від сонця та від пилу. Багато років цей сквер був улюбленим місцем відпочинку багатьох жителів міста. А тепер його хочуть знищити заради сумнівного підземного паркінгу".

Родина міського голови Сергія Одарича є одним із співвласників Черкаського ДОКу. Час від часу в місті виникають скандали довкола вирізки дерев. Місцеві екологи називають його "найбільшим дроворубом Черкас". Сам міський голова заявляє, що замість старих дерев у місті насаджують нові й облагороджують територію за європейським досвідом.

Зараз ви читаєте новину «У Черкасах протестували проти вирубки дерев». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути