понеділок, 26 листопада 2012 14:22

На Черкащині невідомі рубають ліс, в якому любили відпочивати Шевченко і Гоголь

На Черкащині невідомі рубають ліс, в якому любили відпочивати Шевченко і Гоголь
Тут збираються будувати котеджне містечко. Фото: pryaniki.org

У селі Прохорівка Канівського району невідомі особи вирубали кілька гектарів лісу. Обурені селяни викликали на місце міліцію. За їхніми даними тут збираються будувати котеджне містечко. До Прохорівки прибув новообраний народний депутат від фракції "Свобода" Андрій Іллєнко.

"Дорогою я заїхав до керівництва району – голови Канівської райдержадміністрації і районної ради. Запитав про вирубку. У відповідь почув загальні фрази, – каже депутат. – Поїхав у Прохорівку. Бригада робітників біля озера саме рубала ліс, інші привозили бетонні блоки. Попросив надати документи. Жодних паперів у них не було. Відразу після розмови робітники кудись зникли. Я викликав на місце подій міліцію. Чекаю дві години, але ніхто не їде. Очевидно, що маємо справу з незаконною вирубкою і захопленням землі. Голова села замість того, щоб бути на боці селян намагається залагодити ситуацію й уникнути розголосу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Ірпені люди повстали на захист останніх східних "легенів" міста

Село Прохорівка відоме тим, що тут жив ректор Київського університету Михайло Максимович. Тут неодноразово бував Тарас Шевченко і навіть збирався збудувати тут хату. А Микола Гоголь саме у Прохорівці написав повість "Страшна помста".

Зараз ви читаєте новину «На Черкащині невідомі рубають ліс, в якому любили відпочивати Шевченко і Гоголь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути