понеділок, 17 жовтня 2016 22:26

У 4 областях виявили африканську чуму свиней

У 4 областях виявили африканську чуму свиней

В 4-ох областях України зафіксовано спалах африканської чуми свиней. Випадки АЧС зафіксували в Миколаївській, Київській, Полтавській і Харківській областях.

Про це повідомляє прес-служба Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів.

В Миколаївській області 11 жовтня знайшли труп свині біля звалища, яке розташовано за межами населеного пункту смт Березанка Березанського району на території колишнього асфальтного заводу.

Також, 13 жовтня в Миколаївській області була зареєстрована загибель 4 голів свиней у домогосподарстві у с. Калинівка, Вітовський район, Миколаївська область. Також у Полтавській області 15 жовтня була зареєстрована загибель 3 голів свиней в домогосподарстві с. Бодаква, Лохвицький район, Полтавська область.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Румунія заборонила імпорт української свинини

У Київській області 16 жовтня в ТОВ "Маруна Нью" (с. Соколівка, Васильківський район, Київська область) виявили загибель 35 голів свиней. Ще 2 свині загинули в Харківській області в домогосподарстві с. Петрівка, Шевченківський район, Харківська область.

"У вогнищах захворювань проводяться заходи щодо локалізації та недопущення розповсюдження збудника АЧС", - говорять в прес-службі.

Нагадаємо, Кабінет міністрів Молдови прийняв рішення про тимчасову заборону на ввезення з України м'яса, препаратів, продуктів і субпродуктів тваринного походження від тварин, сприйнятливих до африканської чуми свиней, а також сировини для фуражу.

Зараз ви читаєте новину «У 4 областях виявили африканську чуму свиней». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути