понеділок, 23 травня 2011 12:34

Торнадо пройшлися Америкою і вбили 89 осіб
12

Фото: Фото: Reuters

Кілька потужних торнадо сталися в неділю, 22 травня, в штатах Середнього Заходу США, загинули 89 людей, повідомляє в понеділок агентство Reuters з посиланням на медичне джерело.

Найсильнішого удару стихії зазнали штати Міннесота і Міссурі. У місті Джоплін у штаті Міссурі, де торнадо зруйнував лікарню, загинули щонайменше 89 осіб. Зв'язок з містом обірвано через обрив телекомунікацій.

Стихія також завдала значної шкоди місту Ла Крос у штаті Вісконсин, де сильний вітер зірвав дахи з низки будинків.

Попередження про торнадо, що насувається, оголосила влада низки інших штатів - від Техасу на півдні до Мічигану на півночі.

Раніше в суботу, 21 травня, потужний шторм, за яким виник і торнадо, стався на сході штату Канзас. У результаті одна людина загинула, зо два десятки будинків було зруйновано. У постраждалому районі також випав град. За словами очевидців, деякі частинки льоду при цьому досягали розміру бейсбольного м'яча.

Загалом із початку травня торнадо на Середньому Заходу США забрав життя понад 300 осіб.

Нагадаємо, що в квітні територією США також пройшли руйнівні торнадо, в яких загинули більш ніж 200 осіб. Серія руйнівних торнадо почалася на території США 14 квітня. Найбільше постраждали штати Середнього Заходу і південно-східного узбережжя країни. 25 квітня розпочалася друга за місяць серія торнадо.

Усього за квітень жертвами ураганів стали більш як 340 осіб.

Крім того, 28 квітня внаслідок одного з торнадо, удар якого припав на Алабаму, сталося вимкнення зовнішніх джерел живлення місцевої АЕС, що викликало зупинку її роботи. Через потужні пориви вітру спрацював аварійний захист трьох ядерних реакторів, було відключено лінії електропередачі.

Зараз ви читаєте новину «Торнадо пройшлися Америкою і вбили 89 осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути