вівторок, 28 квітня 2015 12:19

Тимошенко ще в 2009 році знала, що в Криму "щось може статися" - Москаль

Тимошенко ще в 2009 році знала, що в Криму "щось може статися" - Москаль
Фото: comments.ua

Тодішній прем'єр вжила заходів, щоби півострів залишився українським.

Голова Луганської військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль у бесіді з "LB.ua" розповів, як рятував Крим для України у 2009 році.

"Я до кінця всього не знаю, але сценарій із відходом Криму могли розкрутити ще напередодні президентських виборів-2010. І Тимошенко знала: там щось може статися. Сказала мені: "Дуже непроста ситуація. Придивіться до уряду і до парламенту".

А я ж тоді в Раді був, під мене створили посаду заступника міністра і відправили до Криму. І я не сприймав кримський парламент і Раду Міністрів. Вони не могли зі мною сперечатися про бандерівців, про "зрадників-татар", я відразу згадував їм армію Власова - РВА, я їм згадував усі козачі батальйони СС і багато чого ще.

І я той парламент ганяв, як тільки міг. А в уряду тамтешнього стільки "клопотів" з'явилося, що їм було не до якихось забавок. Ми посилили охорону держустанов, "наружка" працювала на повну. І я знав, що робить кримський парламент і кримський уряд. Ми знали кожен їхній крок. А щодо Плакіди (екс-голова Ради Міністрів Криму - ред.) і Гриценка (екс-голова Верховної Ради АР Крим - ред.) порушено стільки справ, плюс це ж дало суспільний резонанс, що їм було не до сепаратизму", - розповів Москаль.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко ще в 2009 році знала, що в Криму "щось може статися" - Москаль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути