середа, 30 липня 2014 18:53

Терористи вимагають грошей за лікування полонених

Терористи вимагають грошей за лікування полонених
Фото:obozrevatel.com

Терористи "Луганської народної республіки" погодились відпустити шістьох з п'ятнадцяти полонених солдатів Чернігівських танкової та зенітної бригад. Однак вимагають компенсацію за їхнє лікування. Про це Gazeta.ua повідомив координатор чернігівської самооборони Олександр Ясенчук.

"Бойовики конкретної суми не називали, - сказав Олександр Ясенчук. - Ми розпочали збирати кошти. Намагаємося спілкуватися з військовими, командуванням танкового батальону".

Дружини полонених розповідають, що чоловіки їм дзвонять з полону, намагаються триматися бадьоро. Командування відмовчується.

"Півгодини тому говорила з Олегом, він сказав, що їх кудись переводять, тому що в Краснодоні почалися бої, - розповідає Людмила Іванова, дружина 27-річного помічника гранатометника Олега Іванова з військового селища Гончарівське під Черніговом. - Він правду ніколи не скаже, але тримається оптимістом. Вони сподіваються до останнього, що ми їх врятуємо. Комбат і замполіт нам повідомили тільки 29 липня, що наші хлопці полонені. А в Гончаровську командування взагалі відмовляється нам щось розповідати. Поруч зі мною - мама, якій ніхто нічого не говорив. Вона б і не знала, якби син сам не вийшов на зв'язок. Наше командування не спромоглося подзвонити. Якби я не зателефонувала, щоб дізнатися, як правильно посилку пересилати в танкову бригаду, я теж би нічого не знала. Олег сам мені дзвонить. Я пробувала передзвонювати на його номер - телефон відключений".

Нагадаємо, 26 липня 11 військових з чернігівської 1-ї танкової та зенітної бригад потрапили в полон до терористів після бою біля Луганського аеропорту. Шестеро з них поранені, двоє лежачих. Ще двоє загинули.

Про полон рідні дізналися після того, як механік Євген Шуруп зателефонував дружині, і сказав, що давав інтерв'ю російському телеканалу.

Зараз ви читаєте новину «Терористи вимагають грошей за лікування полонених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути