середа, 30 липня 2014 08:23

Терористи відчайдушно опираються і намагаються повернути втрачені позиції

Терористи відчайдушно опираються і намагаються повернути втрачені позиції
Фото: www.radiosvoboda.org

Сили АТО продовжують активні дії зі звільнення населених пунктів і районів від незаконних збройних формувань. Ті, в свою чергу, намагаються перехопити ініціативу і переламати ситуацію на свою користь.

 Про це повідомляє керівник групи "Інформаційне опір" Дмитро Тимчук.

"Відзначаються спроби терористів повернути втрачені позиції в районі н.п.Донецк і Горлівка, а також проведення бойовиками перегрупування в районі н.п.Луганск, Первомайськ, Алчевськ, Стаханов, з метою запобігання оточення і блокування своїх сил. Також бойовики ведуть активні дії з утримання підконтрольних їм ділянок держкордону з Росією", - написав він на своїй сторінці в соцмережі Facebook в середу вранці.

Крім того, Тимчук зазначив, що терористи знову обстріляли позиції сил АТО. Так, зі стрілецької зброї були обстріляні силовики в н.п.Стукалова Балка (Луганська обл.). Обійшлося без втрат.

Також, згідно з інформацією групи "Інформаційне опір", аеропорт у Луганську був обстріляний з БМ-21 "Град". В результаті обстрілу знищений легкий броньований тягач МТ-ЛБ і автомобіль "МАЗ" сил АТО.

Зі стрілецької зброї, гранатометів РПГ і АГС-17 були обстріляні позиції біля н.п. Піски Донецької області. Втрат серед військовослужбовців немає. Водночас, зі стрілецької зброю були обстріляні позиції українських військовослужбовців біля Дмитрівки Донецької області, а з мінометів - біля н.п. Гайове Луганської області. У цих випадках теж обійшлося без втрат серед сил АТО.

"У районі н.п.Дубровка (Донецька обл.) терористи провели атаку позицій сил АТО. Після мінометного обстрілу було проведено наступ групи терористів за підтримки 7 танків, які прибули цієї ночі з території Росії", - зазначив Тимчук.

Не припиняються й обстріли пропускних пунктів на українсько-російському кордоні. Тимчук підкреслив, що КПП "Должанський" був обстріляний артилерією з боку Росії. Втрат серед військовослужбовців немає.

"Сили АТО проводять підготовку до звільнення н.п.Первомайск", - підсумував Тимчук.

Зараз ви читаєте новину «Терористи відчайдушно опираються і намагаються повернути втрачені позиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути