Ексклюзиви
пʼятниця, 01 березня 2013 16:41

Створена нова схема, за якою шахраї можуть цілком "легально" продати квартиру

Створена нова схема, за якою шахраї можуть цілком "легально" продати квартиру
Фото: volgograd.bezformata.ru

Шахраї створили нову кримінальну схему, за якої можна продати чужу квартиру навіть без оригіналів документів, пише ТСН.

Чергову аферу без жодного фізичного насильства, суто юридичну, нині намагається довести ошуканий, тепер уже колишній власник житла. Чоловікову квартиру один незнайомець віддав іншому за неіснуючі борги! Ані першого, ні другого справжній власник житла ніколи навіть в очі не бачив.

Квартиру пана Володимира продали два роки тому, а він - ні сном, ні духом. Як грім серед ясного неба - платіжки на чуже прізвище.

"Ми звернулися в ЖЕК, нам сказали, що квартира перереєстрована на іншу людину. У БТІ Києва отримали інформацію, що договір-купівлі продажу оформила невідома нам особа", - розповідає чоловік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі колишній ріелтор організувала банду шахраїв з членів своєї сім'ї

Володимир не показує обличчя, бо знає, що роблять з тими, хто не хоче мовчки віддавати квартиру аферистам. Він кинувся до міліції, та почалося розслідування.

"Завдяки підробному рішенню Грибінківського райсуду Полтавської області фактично злочинці незаконно оформили квартири. Встановлено, що такі рішення Грибінківським райсудом не виносились", - розказують в міліції.

Суть самої схеми проста. Є два спільники, наприклад "О" та "В". Громадянин "В" приходить до суду і каже, що "О" заборгував йому великі гроші і просить суд повернути їх майном громадянина "О". Останній вигадує, що нібито має квартиру і готовий її віддати замість боргу. Суд вирішує: на погашення позики віддати панові "В" квартиру, до якої ні він, ні його партнер не мають жодного стосунку. Потім кілька разів помешкання перепродують. Останній раз - цілком законно. Справжній власник про оборудку не здогадується.

"Вони пред'являли в БТІ рішення суду і документи, відповідно, паспорт та ідентифікаційний код на своє ім'я і на підставі цих документів БТІ реєструвало за ним право власності, а присутності іншої сторони вони при цьому не вимагають", - бідкається пан Володимир.

Подібна історія у центрі столиці трапилася із власниками київської квартири. Вони дізналися, що житло їм більше не належить вже після того, як невідомі прийшли і почали виламувати двері, щоб встановити свій замок. Її власники говорити на камеру побоялися, бо історія ще досі не завершена. Злочинці на волі і час від часу погрожують жертвам.

Квартиру ж Володимира кілька разів переоформляли на зовсім "лівих" людей, кінці знайти - не реально. Тепер він опинився без даху над головою.

"Суд на останньому етапі раптом категорично змінив своє бачення цього спору і вирішив раптом на користь тої особи, яка незаконно користується квартирою", - розказує чоловік.

Довести, що рішення Гребінківського суду підроблене, не важко, але це автоматично не повертає помешкання Володимиру. Особливо тоді, коли останній господар купив квартиру цілком легально.

Зараз ви читаєте новину «Створена нова схема, за якою шахраї можуть цілком "легально" продати квартиру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути