пʼятниця, 15 лютого 2013 21:31

Шахрайка у Тернополі видурила в одинокої пенсіонерки 10 тис. грн

Шахрайка у Тернополі видурила в одинокої пенсіонерки 10 тис. грн
Шахраї спеціально шукають пенсіонерів, яким уже за 70 років. Фото: viche.lutsk.ua

600 євро компенсації з Німеччини принесла шахрайка до квартири одинокої пенсіонерки у Тернополі. Гроші виявилися фальшивими. Та поки старенька зорієнтувалася, у неї вже вкрали 10 тисяч гривень.

Про це Gazeta.ua повідомили у секторі зв'язків із громадськістю обласної міліції.

Шахрайка представилася працівницею соціальної служби. Повідомила, що принесла компенсацію з Німеччини – 600 євро. Такі гроші власниці квартири нібито належали як дитині війни. Вийняла із сумочки гроші – дві купюри по 500 євро. Пояснила, що інакших грошей не має і попросила решту. Пенсіонерка повірила і віддала майже 5 тисяч гривень. А коли гостя пішла, старенька помітила, що зі сховку пропали ще 5 тисяч. Євро виявилися фальшивими. Тоді пенсіонерка звернулася до міліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кременчуцьку пенсіонерку обікрала "соціальна працівниця" з циганським корінням

"Це перший випадок цього року, коли людина постраждала через шахрайство. На жаль, такі скарги надходять до нас періодично – десь раз на 2-3 місяці. Шахраї спеціально шукають пенсіонерів, яким уже за 70 років. Такі люди переважно дуже довірливі і радіють, коли про них згадують та приносять щось із соцзабезу. Проблема в тім, що обдурені люди не відразу помічають пропажу грошей. А зловмиснику достатньо години, щоб утекти", - зазначив Gazeta.ua начальник прес-служби УМВС України в Тернопільській області Петро Колісник.

Він також наголосив, що жодні соцслужби не розносять грошей по домівках.

"Навіть якщо справді є якась компенсація, щоб отримати її, треба йти у контору. А якщо хтось навідується у квартиру – перш за все варто перевірити посвідчення. Після цього шахрай зазвичай тікає. Та в будь-якому випадку, нікого не треба пускати до себе додому", - порадив він.

Зараз ви читаєте новину «Шахрайка у Тернополі видурила в одинокої пенсіонерки 10 тис. грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути