пʼятниця, 28 березня 2014 01:33

Стали відомі подробиці затримання лідера "Білого молота"
1

Підозрюваного у справі вбивства трьох інспекторів ДАІ у Києві, одного з координаторів праворадикальної організації "Білий молот" Владислава Г. можуть звільнити 1 квітня.

Зокрема, як передає Gazeta.ua, 27 березня відбулось судове засідання в Апеляційному суді міста Києва за адресою вул. Солом'янська, 2а.

Згідно із справою, першим підозрюваним у вбивстві є Григорій Г., 22 роки із Сум. Його затримали 14 березня. У своїх показах затриманий засвідчив про те, що організатором вбивства був Владислав. Він нібито надав зброю, автомобіль і розповів, як легше вбити інспекторів ДАІ.

Другий підозрюваний — 17-річний Олег Ч. Він теж нібито зізнався у вбивстві інспекторів ДАІ.

Разом з тим, як розповів головний підозрюваний, його схопили 21 березня у Києві на перехресті вулиць Васильковської і Стельмаха. 

За словами підозрюваного, його били, поки він не втратив свідомість. До тями активіст прийшов з мішком на голові. Внаслідок побиття у нього лопнула одна барабанна перепонка, постраждали ноги, також вибиті зуби праворуч у верхній щелепі.

Апеляційний суд на прохання адвокатів переніс засідання на 1 квітня, аби захисники мали змогу поспілкуватись із затриманим й з'ясувати усю інформацію.

Голова Комітету визволення політв'язнів Микола Коханівський вже визнав активіста переслідуваним за політичними мотивами.

Зараз ви читаєте новину «Стали відомі подробиці затримання лідера "Білого молота"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути