четвер, 28 серпня 2014 10:54

"Штабні щурі - на війну!" - Генштаб в облозі протестуючих(онлайн-трансляція)

"Штабні щурі - на війну!" - Генштаб в облозі протестуючих(онлайн-трансляція)

Перед Генеральним штабом ЗСУ, що на проспекті Повітрофлотський, 6 зібралися близько сотні мітингуючих з усієї України.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua

Люди вимагають надати підкріплення батальйонам, які оточені в Іловайську. Вони вигукують: "Генеральський батальйон, штабі щурі - на війну!".

До мітингуючих вийшов заступник начальника Генштабу, генерал-полковник Геннадій Воробйов. Він запросив для розмови сімох жінок, матерів солдатів, які знаходяться в оточенні. Почалася тиснява.

Радник міністра оборони Олександр Данилюк заявив, що разом із матерями на території Генштабу не буде обговорюватися секретна інформація.

Також під Генштаб прийшли дві жінки з "Українського вибору" Віктора Медведчука, яких Данилюк назвав провокаторами. Він заявив, що неодноразово бачив їх на Антимайдані.

"Прямо зараз сюди прийшли дві жіночки, яких я знаю, з "Українського вибору" Медвдечука. Вони не мають жодного стосунку до людей, які там зараз перебувають. А тут залишилися жінки, діти яких воюють. Треба було заздалегідь формувати списки", - сказав Данилюк.

Радник міністра намагався заспокоїти натовп протестувальників, передавши слова Воробйова, що важка техніка під Іловайськ вже передана. "Просто солдати, які знаходяться в окопах чи приміщеннях і її не бачать. Де саме вона розташована - секретна таємниця", - заявив він.

"Під Іловайськом не найгірше ситуація. Якщо з Новоазовська російські війська прорвуться до Маріуполя, на Запоріжжя,  тоді війна набуде зовсім іншим обрисів", - намагався заспокоїти мітингуючих Данилюк. "Раніше треба було направляти допомогу!", - вигукували протестувальники.

"І все ж, ситуація в Іловайську - не найважча. У нас хлопці у луганському і донецькому аеропортах перебували місяцями у такій ситуації, де підрозділи підмоги були за сотні кілометрів. Вибачте, штурмовий підрозділ виходить і тримає позиції", - продовжив Данилюк.

Зараз обурені люди продовжують пікетувати Генштаб.

 

Зараз ви читаєте новину «"Штабні щурі - на війну!" - Генштаб в облозі протестуючих(онлайн-трансляція)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути