пʼятниця, 09 грудня 2022 20:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Що США передають Україні ‒ опублікували повний список нового пакету військової допомоги

Що США передають Україні ‒ опублікували повний список нового пакету військової допомоги
Міністерство оборони США оприлюднило список нового пакету допомоги Україні. Фото: pravdatutnews.com

У міністерстві оборони Сполучених Штатів Америки 9 грудня опублікували повний список озброєння та обладнання, яке увійшло до нового пакету військової допомоги Україні.

Загальна його вартість ‒ $275 млн, повідомляє офіційний сайт Пентагону.

"Пакет допомоги в галузі безпеки надасть Україні нові можливості для посилення своєї протиповітряної оборони на додаток до критично важливого обладнання, яке Україна так ефективно використовує для самооборони на полі бою", ‒ ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський зідзвонився із Сунаком. Говорили про оборону

До нового пакету включили додаткові боєприпаси для HIMARS, 80 тис. 155 мм артилерійських снарядів. А також засоби протидії безпілотникам, обладнання для посилення протиповітряної оборони. Окрім того, до пакету увійшли машини швидкої допомоги на шасі HMMWV та польове медичне обладнання і близько 150 генераторів.

"Щоб задовольнити нові потреби України на полі бою, Сполучені Штати продовжуватимуть співпрацювати із союзниками та партнерами, щоб забезпечити Україну ключовими можливостями", ‒ наголошують у Пентагоні.

Сполучені Штати Америки оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на $275 млн. Про допомогу адміністрація президента Джозефа Байдена повідомила у п'ятницю. У Білому домі сказали, що кошти спрямують на предмети оборонного призначення, послуги міноборони США, військові навчання і вишкіл українських захисників.

Сполучені Штати Америки прагнуть поповнити боєприпаси, які надсилають для підтримки України. Так, Пентагон уклав два контракти на збільшення виробничих потужностей артилерійських снарядів, які використовують Збройні сили України. Про це повідомляє Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Що США передають Україні ‒ опублікували повний список нового пакету військової допомоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути