пʼятниця, 09 грудня 2022 08:14

Спецтема: Війна Росії проти України

У США збільшать виробництво боєприпасів для України ‒ ЗМІ

У США збільшать виробництво боєприпасів для України ‒  ЗМІ
Пентагон уклав контракти на збільшення виробничих потужностей артилерійських снарядів, які використовують Збройні сили України. Фото: wikipedia.org

Сполучені Штати Америки прагнуть поповнити боєприпаси, які надсилають для підтримки України.

Так, Пентагон уклав два контракти на збільшення виробничих потужностей артилерійських снарядів, які використовують Збройні сили України. Про це повідомляє Reuters.

Йдеться про контракт на будівництво нової лінії з виробництва компонентів у Техасі. Інша домовленість, укладена наприкінці листопада із двома компаніями, стосується виготовлення корпусів снарядів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рекордний оборонний бюджет США із допомогою Україні: з'явилися нові подробиці

"Вони є одними з перших ресурсів, які армія вклала у збільшення потужностей із виробництва 155-міліметрових боєприпасів стандарту НАТО після того, як американська допомога Україні була надіслана з наших запасів", – повідомило джерело в Пентагоні.

США намагалися збільшити ці виробничі потужності протягом кількох місяців. Нині Пентагон прискорив процес придбання зброї, щоб наблизити виконання контрактів, необхідних для поповнення запасів зброї.

Один із контрактів укладається з General Dynamics Ordnance and Tactical Systems Inc. Він передбачає будівництво нової виробничої лінії у Гарленді, штат Техас. Там виготовлятимуть металеві деталі, що використовуються в 155-міліметрових боєприпасах. Вартість угоди американські військові не називають.

Окремий контракт отримала компанія IMT Defense Corp з Огайо. Виробництво таких самих снарядів коштуватиме там $391 млн.

Сенат Конгресу США погодив рекордний оборонний бюджет на $847,3 млрд. Із них – $800 млн на військову допомогу Україні. Про це зазначено в проєкті оборонного бюджету.

США надсилають Україні додаткові $275 млн військової допомоги. Вона включає велику кількість боєприпасів і високотехнологічних систем, які можна використовувати для виявлення та протидії безпілотникам. Про це повідомляє AP.

Зараз ви читаєте новину «У США збільшать виробництво боєприпасів для України ‒ ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути