четвер, 24 жовтня 2013 09:49

Смертниця з Волгограда могла вербувати людей на роботі - ЗМІ

Смертниця з Волгограда могла вербувати людей на роботі - ЗМІ
Фото: ria.ru

Смертниця, яка підірвала автобус у Волгограді, працювала в Москві у великому кадровому агентстві та у стільникової компанії, де, можливо, вербувала спільників, пише в четвер газета "Известия" з посиланням на джерела в спецслужбах.

Раніше офіційний представник Слідчого комітету РФ Володимир Маркін повідомив, що Асиялова останні роки жила і працювала в Москві. Одним з останніх місць її роботи, за словами Маркіна, була столична комерційна компанія.

Як пишуть "Известия", за однією з версій, смертниця повинна була влаштувати теракт у столиці. "Якщо смертниця збиралася вибухнути в Москві, значить, у терористів були спільники та явочні квартири в столичному регіоні. І зараз кинуті всі сили, щоб встановити поплічників", - розповіло газеті джерело, близьке до слідства.

Правоохоронці не виключають, що спільників Асиялова вербувала сама - вона жила в Москві сім років, у неї було багато знайомих. За даними видання, в столиці Асиялова спочатку працювала в турецькій будівельній фірмі, а потім в кадровому агентстві.

"Робота у великій кадрової компанії - справжній клондайк для досвідченого вербувальника, через якого проходять сотні анкет і людей", - зазначив співрозмовник "Известий" в правоохоронних органах. Крім того, за даними газети, силовики перевіряють і одну з великих стільникових компаній в Московському регіоні, в якій працювала Асиялова. "Вона могла вербувати, працюючи в стільникової компанії, Асиялова була відмінним психологом і досвідченою вербувальницею", - каже джерело газети.

"Фахівці вже склали психологічний портрет волгоградської смертниці, і він відрізняється від "чорних вдів", які досі здійснювали теракти. Експерти вважають, що у Асияловой не було мотиву особистої помсти (наприклад, вбитого чоловіка-бойовика), як у більшості "шахідок", або бажання "очиститися" - як це буває з жінками-терористками, яких збезчестили емісари терористичних організацій", - пишуть "Известия".

За даними видання, родичі Асиялової не поділяли її погляди. "Серед терористів-смертників часто зустрічається прагнення "позбавлення від негативної ідентичності", так званої самотності безрідної людини, не зрозумілої близькими", - повідомило джерело газети.

Зараз ви читаєте новину «Смертниця з Волгограда могла вербувати людей на роботі - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути