середа, 15 травня 2013 21:55

Шахрай Тигран Арушанян слухав вирок усміхаючись: "Грошей немає!"
12

Фото: Фото: Тетяна Заровна

15 травня в Донецьку почали читати вирок Тіграну Арушаняну. Він був директором донецької філії "Союзу пенсіонерів України" і обдурив вкладників на 14 мільйонів гривень. Особисто підсудний вкрав 8 мільйонів 144 тисячі гривень. Як показало розслідування - взяв з каси, підробивши підписи у фіктивних кредитних договорах. Ще 2 мільйони предметом злочину не вважаються, так як ці гроші Арушанян і його брат взяли як кредити на свої імена і від боргу не відмовляються. Ще 4 мільйони Тигран Арушанян роздав у вигляді кредитів родичам і знайомим, і слідство не довело, що гроші брали без наміру повертати.

Підсудний поводився розв'язно. Слухав вирок з самовдоволеним виразом обличчя. У перерві потерпілі намагалися з'ясувати, куди він подів вкрадене. Тигран Арушанян відповідав з посмішкою: "Грошей немає".



У загальній складності "Спілка пенсіонерів України" обдурила 4 тисячі осіб. Цей кредитний союз спеціалізувався на пенсіонерах. Кожен вкладник відніс у нього від 1 до ста тисяч гривень. Реклама обіцяла 26,5% за депозитами. По кредитах обіцяла ставку від 15% річних. Але починаючи з 2008 року Арушанян перестав розраховуватися з вкладниками.

Дмитро Верзилов - голова громадської організації "Спілка ошуканих вкладників", вважає, що з дня приходу на посаду глави філії Арушанян кредитна спілка працювала як фінансова піраміда, а відсотки за депозитами кілька років виплачувалися лише завдяки коштам нових вкладників.

"Спілка пенсіонерів України" мав головний офісі в Одесі, а філії - у десятці міст країни. У загальній складності цей кредитний союз не повернув людям 24 мільйони гривень. Але одеського керівника Дениса Діанова не притягнуто до відповідальності. Постраждалі в інших областях не змогли домогтися порушення кримінальної справи.

Донецькі пенсіонери відправили Арушаняна за грати виключно завдяки своїй згуртованості. Вони створили організацію "Спілка ошуканих вкладників" і протягом трьох років пікетували і штурмували органи влади, міліцію, прокуратуру.

Державний обвинувач не зміг назвати вартість майна, яке заарештовано у підсудного. Але повідомив, що його не вистачить, щоб компенсувати навіть половину збитку.



Вирок настільки великий, що судді Людмилі Лівочці доведеться читати його три дні. На сьогодні не зрозуміло яким він буде. Прокуратура просила для Тиграна Арушаняна 14 років в'язниці з конфіскацією, а захист просив виправдати підсудного.

Цей випадок може стати першим в історії України, коли серйозне покарання понесе шахрай, який пограбував не банк, а безпорадних, безправних і безграмотних людей. На жаль, до цих пір обвинуваченим мільйонерам вдавалося "виходити сухими з води".

Однак, потерпілі вже зараз не задоволені.

- Зробили все, щоб відвести бандитів від групового злочину - касир і бухгалтер потрапили під амністію. Слідство повірило, що їх халатність була безкорисливою! А голова головного офісу Діанов досі незрозуміло за що отримує зарплату 6 тисяч гривень, але не повернув ні копійки обдуреним вкладникам! І ще не посадили начальника служби безпеки, який не міг не знати що кредити видавали підставним людям. Суд на це не звернув уваги, - каже постраждалий Анатолій Захарченко.

Зараз ви читаєте новину «Шахрай Тигран Арушанян слухав вирок усміхаючись: "Грошей немає!"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути