середа, 17 вересня 2014 11:59

СБУ затримала диверсанта "Сєню", який отримував завдання від Гіркіна

СБУ затримала диверсанта "Сєню", який отримував завдання від Гіркіна
Фото: Прес-центр СБУ

Контррозвідка Служби безпеки України затримала громадянина України - ватажка диверсійної групи самопроголошеної Донецької народної республіки на прізвисько "Сєня" за вчинення терористичних актів в Донецькій області.

Як повідомляє прес-центр СБУ, група "Сєні" складалася з 6 диверсантів і входила в незаконне воєнізоване формування, очолюване бойовиком з позивним "Рись".

"Завдання і докладні інструкції по вчиненню терористичних актів група отримувала безпосередньо від "Стрілка"- Гіркіна, якому звітувала про скоєні злочини особисто. На рахунку банди - збройні напади на колони української техніки, блокпости сил АТО, підрив мостів, диверсії в мирних кварталах міст", - повідомляє СБУ.

За свідченнями місцевих жителів, "Сєня" в минулому був співробітником обласної Державтоінспекції. Використовуючи досвід роботи і зв'язки в правоохоронних органах, він збирав відомості про розміщення стратегічних об'єктів області, безпосередньо підбирав і готував "поповнення" в своє угруповання з числа місцевого криміналітету.

В даний час тривають невідкладні слідчі дії.

Зараз ви читаєте новину «СБУ затримала диверсанта "Сєню", який отримував завдання від Гіркіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути