четвер, 18 грудня 2014 20:49

Росія заблокувала роботу місії ОБСЄ на кордоні

Росія заблокувала роботу місії ОБСЄ на кордоні
Фото: 112.ua

Через спротив Росії ОБСЄ знову не змогла розширити мандат Спостережної місії ОБСЄ на російських пунктах пропуску "Гуково" й "Донецьк" у Ростовській області на кордоні з Україною. Про це повідомляє прес-служба організації, пише "Радіо Свобода".

Постійна рада представників 57 країн-членів ОБСЄ, де рішення ухвалюють повним консенсусом, змогла лише продовжити ще на три місяці, до 23 березня наступного року, чинний мандат цієї місії. Вона складатиметься з 22 спостерігачів, які працюватимуть у згаданих двох точках із кількох сотень кілометрів лінії кордону, яка наразі непідконтрольна Україні.

Водночас спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні збільшить кількість спостерігачів до 500 людей у січні 2015 року, заявив керівник СММ ОБСЄ Ертугул Апакан, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми починали роботу з близько 100 спостерігачів, але нині відбувається розширення, і в середині січня кількість спостерігачів сягне 500 людей. Також у рамках місії працюватимуть 400 українських колег", - сказав Апакан на брифінгу у Львові.

Керівник прес-офісу спецмісії ОБСЄ в Україні Майкл Боцюрків додав, що нині місія налічує 340 спостерігачів із 40 країн-учасниць ОБСЄ.

Зараз ви читаєте новину «Росія заблокувала роботу місії ОБСЄ на кордоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути