вівторок, 07 червня 2016 14:00

Родичі одеського хлопчика-знайди відшукалися в Запоріжжі

Родичі  одеського хлопчика-знайди відшукалися в Запоріжжі

Родичі хлопчика Вови, якого 31 травня знайшли побитим на вулиці в Одесі, відшукалися у Запоріжжі. Тітка дитини готова провести експертизу ДНК.

"Після розголосу інформації у ЗМІ з'явилася жінка із Запоріжжя, яка заявила, що є тіткою знайденому малюкові. За словами родички, дитина зникла ще й у липні 2015 року разом з мамою хлопчика — співмешканкою її брата. Тітка малюка готова робити тест ДНК, щоб довести, що вони рідня", - розповіла волонтер, яка опікується маленьким знайдою.

Під час медичного обстеження на тілі дитини лікарі виявили численні колоті ранки, порізи, рубці і навіть скальповані рани лобної частини голови. Крім того, він був виснажений.

Наразі, лікарі запевняють, що малюк йде на поправку: добре їсть і почав сміятися. Найближчим часом дитині зроблять пластичну операцію з пересадки шкіри лобової частини голови. Також медики мають встановити біологічний вік дитини. За розвитком він відповідає 2-річному віку, а на вигляд йому більше 3-х.

"Приносимо всім подяку за небайдужість і участь в житті Вови. Відділення реанімації повідомляє, що стан хлопчика з вираженою позитивною динамікою і загрози життю немає", - повідомила лікар Ольга Тимчишина.

На сьогодні, 7 червня, призначена експертиза, за результатами якої поліцейські зможуть встановити ступінь тяжкості і характеру тілесних ушкоджень хлопчика.

"Ситуацію поліція тримає на контролі, ми докладаємо всіх можливих зусиль для того, щоб встановити особу батьків і причини, за якими дитина опинилася в такому стані", - каже керівник Одеської поліції Гіоргі Лорткіпанідзе.

Читайте також: 11-класник підстрелив з пневматичної зброї однолітка

Нагадаємо, 31 травня дитину на вулиці Наклонній в Одесі знайшов о п'ятій ранку випадковий перехожий. Виснаженого, голодного та побитого малюка доправили до реанімації. Медики знайшли на дитині сліди тривалих знущань. Він відстає у розвитку – через вади у догляді та вихованні.

За кілька днів чоловік з окупованої частини Донеччини заявив, що хлопчик - його син. Проте інформація не підтвердилася.

Зараз ви читаєте новину «Родичі одеського хлопчика-знайди відшукалися в Запоріжжі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути