вівторок, 22 березня 2011 11:45

Редактор дитячого журналу пропустив статтю про "галичан-холопів", бо дуже зайнятий

Редактор дитячого журналу пропустив статтю про "галичан-холопів", бо дуже зайнятий

Головний редактор журналу "Щедрику-Ведрику" Олександр Блюхар визнав, що образлива стаття про галичан, опублікована у випуску за грудень, справді є поганою, і взяв відповідальність за її появу на себе.

"Це – цілком моя провина, бо я не вичитав статтю, як редактор. Тому стаття буде скасована, буде розміщено спростування, буде опублікована стаття, яку нам надасть обласне управління освіти – про це вже є домовленість", - сказав Блюхар 21 березня.

"Найголовніше – те, що тираж не пішов передплатникам. "Укрпошта" переслала тільки 120 примірників. Ми тоді тільки починали передплатну кампанію, тому журнал не поширювався серед передплатників. Наголошую, поширено було тільки 120 примірників", - додав він.

Відповідаючи на запитання, хто є автором скандального тексту, Блюхар сказав, що його взято з львівського Інтернет-форуму "Ментальність галичан". "Там це, чомусь, обурення не викликало, а в нас жбурляють камінням", - сказав він.

За його словами, він уже мав розмову з Львівським обласним управлінням освіти. Окрім того, до нього з приводу матеріалу зверталися громадяни і журналісти. "Взагалі це справедливо. Стаття дуже погана. Спростування буде", - наголосив він.

Водночас Олександр Блюхар зазначив, що він є не тільки головним редактором, але й журналістом і дизайнером журналу "Щедрику-Ведрику", тобто мусить виконувати дуже багато роботи одночасно. Виданню, за його словами, дуже бракує людей.

В статті у дитячому журналі "Щедрику-Ведрику" розповідається, зокрема, про те, що галичани є сільськими людьми, звиклими мислити "на хлопський розум". "На ринку праці Галичини не існує таких професій, як рерайтер, PR-консультант, екзистенційний психотерапевт, бо де просте життя – там проста робота – шофер, будівельник, медсестра, продавець. Максимум, про що може мріяти галичанин з вищою освітою в рідному місті – це робота клерком в регіональній філії великої компанії або банку. Не буває галичан-космонавтів, конструкторів, олігархів і великих політиків. Проте серед галичан відомі такі шоумени як Віктор Павлик, Андрій Кузьменко, Юрій Горбунов", - йдеться у ній також.

Дитячий журнал "Щедрику-Ведрику" рекомендовано Міністерством освіти для передоплати для українських навчальних закладів І-ІІІ ступеню.

Зараз ви читаєте новину «Редактор дитячого журналу пропустив статтю про "галичан-холопів", бо дуже зайнятий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути