середа, 19 жовтня 2011 16:42

Пшонка визнав, що працівник прокуратури незаконно купував зброю

Пшонка визнав, що працівник прокуратури незаконно купував зброю

Генеральний прокурор Віктор Пшонка визнав, що до незаконної торгівлі зброї причетні не тільки працівники міліції, але і працівники прокуратури. Про це він повідомив сьогодні на брифінгу.

"Місяць тому у Комінтернівському райвідділ міліції міста Харкова було виявлено нестачу 23 найменувань бойової вогнепальної зброї: 14 пістолетів Макарова, автомата Калашнікова та близько 2000 боєприпасів для різних видів зброї. В ході розслідування з'ясувалося, що це вчинили саме працівники райвідділу. Вже притягається до відповідальності 14 осіб, як продавці, так і покупці", - підкреслив він.

Також генпрокурор відзначив, що минулого тижня аналогічний факт виявлено у Львівському державному університеті внутрішніх справ.

"Начальник складу озброєння закладу заволодів 126-ма одиницями вогнепальної та навчальної зброї. Думаю, варто оголосити весь список. Це 30 бойових та 3 навчальних автомати, 10 кулеметів, 63 пістолети, 6 гвинтівок та 14 сигнальних пістолетів. Досудовим слідством вже встановлено, що до вчинення злочину причетний також старший інспектор Університету з озброєння. Викрадену зброю за допомогою посередників реалізували всім охочим", - розповів він.

Також Віктор Пшонка визнав, що до цього злочину причетний і колишній працівник прокуратури.

"Прикро повідомляти, але говорю вам відверто. На цьому тижні розкритий і факт того, що до придбання зброї причетний і колишній працівник Прокуратури міста Києва. Вчора він затриманий. Буде ставитися питання про його арешт. Зараз він перебуває у слідчому ізоляторі. Загалом по цій справі вже притягається до відповідальності 11 осіб", - повідомив генпрокурор.

Також Пшонка відзначив, що є велика кількість працівників міліції,які професійно захищають громадян.

Зараз ви читаєте новину «Пшонка визнав, що працівник прокуратури незаконно купував зброю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути