вівторок, 02 вересня 2014 15:26

Пшонка та його син-нардеп стали фігурантами ще двох кримінальних справ

Пшонка та його син-нардеп стали фігурантами ще двох кримінальних справ
Фото: publicist.in.ua

Генеральна прокуратура України відкрила ще два кримінальні провадження щодо колишнього генпрокурора Віктора Пшонки та його сина, народного депутата Артема Пшонки у зв'язку з спробою присвоєння земель агрофірми Корнацьких та присвоєнням 50 млн грн ПАТ "Банк Перший".

Як розповів речник Генпрокуратури Юрій Бойченко на брифінгу у вівторок в Києві, Генпрокуратура 18 серпня розпочала досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем Пшонкою, "який, діючи разом зі своїм сином народним депутатом організував через підлеглі йому органи прокуратури та інші державні органи відкриття низки кримінальних проваджень та позовів до суду стосовно співробітників ТОВ "Агрофірма Корнацьких" з метою заволодіння землями вартістю близько $200 млн".

За словами Бойченка, провадження відкрито за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки).

Він також повідомив, що Генпрокуратура розпочала досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом викрадення колишнім генпрокурором і його сином з ПАТ "Банк Перший" грошових коштів у сумі 50 млн грн, які були отримані від Національного банку України як стабілізаційного кредиту".

Ця справа, як зазначив речник Генпрокуратури, розслідується за ч. 5 ст. 191 КК (привласнення, розкрадання майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

При цьому Бойченко нагадав, що екс-генпрокурор і його син у даний час за межами України, вони в розшуку. Що стосується подання про позбавлення депутатських повноважень Артема Пшонки, то, за його словами, це питання вирішується, поки такого документа немає.

Як повідомлялося, Головне слідче управління Генпрокуратури розслідує кримінальні провадження щодо колишнього генпрокурора Пшонки за привласнення бюджетних коштів в особливо великих розмірах, зловживання владою та хабарництво. Крім того, він фігурує у справі за фактом тиску на главу Української православної церкви (Московського патріархату) митрополита Володимира (Сабодана) з метою усунути його від управління Церквою.

Зараз ви читаєте новину «Пшонка та його син-нардеп стали фігурантами ще двох кримінальних справ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути