четвер, 03 листопада 2011 09:36

Прикарпатські браконьєри підстрелили єгера

Прикарпатські браконьєри підстрелили єгера

У Івано-Франківській області працівники міліції упродовж доби затримали двох осіб, які стріляли у єгера.

Як повідомив керівник ЦГЗ обласної міліції Василь Гультайчук, інцидент стався пізно увечері у лісовому масиві на території мисливського угіддя у Тисменицькому районі.

Під час планового рейду 41-річний єгер районної громадської організації Українського товариства мисливців та рибалок разом з іншим членом УТМР в мисливському угідді зустріли двох осіб з мисливською зброєю та ліхтарем , які здійснювали незаконне полювання. Чоловіки стріляли по зайцям, хоча полювання на них розпочинається лише 6 листопада.

Єгер з напарником відрекомендувалися і зажадали припинити браконьєрські дії. Натомість незнайомі особи агресивно відреагували на вимоги членів рейдової групи. Під час конфліктної ситуації один з правопорушників вистрелив у єгера, після чого обидва зловмисники втекли з місця події.

Уже на світанку одного з них було затримано. 45-річний мешканець Тисменицького району визнав свою причетність до інциденту, однак зізнався, що стріляв не він.

Іншого зловмисника, а ним був 52-річний житель Івано-Франківська, міліціонери затримали надвечір тієї ж доби.

Затримані притягуються до кримінальної відповідальності за ознаками вчинення злочинів, передбачених ч.1 статті 350 (Погроза вбивством, заподіяння тілесних ушкоджень службовій особі, яка виконує громадський обов'язок) і ч.2 статті 15 Кримінального кодексу України (Замах на вчинення злочину, у даному разі – замах на навмисне вбивство).

Чоловікові, котрий зробив прицільний постріл в єгера, загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 10 до 15 років.

Тим часом лікарі надали необхідну допомогу пацієнтові, якого було доставлено в лікарню з вогнепальним пораненням в ділянці грудей. У єгера попало 18 дробинок, половину з них лікарі витягли. Кажуть, чоловіка врятували комбінезон, зимовий светр і товста куртка.

Життю 41-річного єгера загрози немає.

Зараз ви читаєте новину «Прикарпатські браконьєри підстрелили єгера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути