вівторок, 18 жовтня 2011 13:55

На Львівщині браконьєри платять рибінспекції по 1500 грн на місяць
13

Фото: Фото: Євген БОРІСОВ

18 жовтня о 10 ранку під стінами Львівської обласної ради зібралось близько 50 рибалок. Люди вимагали звільнення Богдана Германа - керівника Львівдержрибохорони.

- Зараз нормально порибалити на Львівщині нема де. Кругом хочуть грошей за тих два-три карпика, - обурюється Сергій Легеза, 50 років. - Якщо не сперечатися з ними, то візьмуть хабар 20 гривень. А як починаєш їм закон пояснювати, то понаписують і через суд зіб'ють 170 гривень штрафу ні за що.

Чоловіки принесли півтора десятка плакатів, браконьєрські сітки, які вони виловили з водойм та гарбузи, які символізують незадоволення людей діями влади.

- Я в Добротвір на рибалку їжджу. Там сітками постійно ловлять рибу, - розповідає Каліновський Роман, 70 років. - Якось один з браконьєрів казав, що платить рибінспекторам 1500 гривень на місяць, щоб вони не чіпали. А ми як прийдемо з вудками, то нас одразу виганяють, вудки ламають і штрафують. То так, щоб чесні рибалки не бачили браконьєрів.

Коли рибалки повідомляють інспекторів про браконьєрів, ті одразу ж сповіщають правопорушників про своє прибуття. До приїзду інспектора браконьєри уже встигають втекти. Були випадки, коли рибалки знімали на відео, як браконьєри глушили, або витягали сітками рибу і грузили в авто. На відео чітко видно номери машини. Проте рибінспекція не вважала це достатніми доказами.

- Герман раніше боровся з браконьєрами в лісах. Так його звільнили за те, що сам зайців засліплював, - обурюється керівник Громади рибалок України у Львівській області Володимир Ткачик, 56 років.

Ще 5 липня Львівська обласна рада прийняла рішення про звільнення з посади Богдана Германа, проте рішення до цих пір не виконане.

Зараз ви читаєте новину «На Львівщині браконьєри платять рибінспекції по 1500 грн на місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути