вівторок, 25 жовтня 2016 12:43

Правоохоронці розповіли, як захистити авто від крадіжки

Правоохоронці розповіли, як захистити авто від крадіжки
kievvlast.com.ua

З початку року в Києві викрали 1553 автомобілі. Це на 201 авто більше, ніж торік. Про це Gazeta.ua розказала начальник прес-служби поліції у Києві Оксана Блищик.

"Крадені автівки розбирають на деталі, пускають на брухт чи продають. Найчастіше здійснюють крадіжки вночі - до четвертої ранку, - каже Оксана Блищик. - В автівки марки Range Rover зловмисники проникають, розбиваючи вікна. У BMW X5 та Х6 відпилюють дверні ручки із боку водійського крісла. Lexus відкривають за допомогою відмичок".

У столиці не вкрали жодної машини марки Audi. Зареєстрували один випадок крадіжки Hyundai.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хлопці викрали авто та спалили його

"Щоб не втратити авто, власникам треба застосовувати сучасні методи захисту. Як правило, злочинці такі оминають, - розповідає Оксана Блищик. - Коли водій виходить з машини, навіть на короткий час, має витягти ключ із замка запалювання. Перевірити чи надійно замкнені двері. Підняти скло, поставити машину на ручне гальмо. Не варто паркуватися в безлюдних, погано освітлених місцях. Лишати в салоні документи, особисті речі. Вони можуть привабити злочинця. Найкраще лишати авто на стоянках із цілодобовою охороною. Якщо є гараж, варто подбати про надійність замків на дверях".

Зараз ви читаєте новину «Правоохоронці розповіли, як захистити авто від крадіжки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути