пʼятниця, 01 лютого 2013 12:37

Потужний вибух у хмарочосі мексиканської нафтової компанії вбив 25 осіб
21

Фото: Фото: Reuters

За попередніми даними, причиною потужного вибуху у хмарочосі, який належить нафтовій компанії Pemex в Мехіко, могли стати неполадки в газовому бойлері, який перебував у суміжному приміщенні. Про це з посиланням на анонімне джерело в уряді Мексики повідомляє Reuters.

Число загиблих у результаті вибуху зросло до 25 осіб, понад 100 людей були поранені. Велика кількість працівників будівлі залишається заблокованими на верхніх поверхах, імовірно, їх близько 30. На місці вибуху працюють рятувальники, які визволяють людей, в тому числі за допомогою вертольотів.

У Pemex заявили, що компанія працює у звичайному режимі і буде виконувати всі свої комерційні та фінансові зобов'язання.

Вибух у 54-поверховому хмарочосі, де розташовувалися офіси мексиканського нафтового гіганта Pemex, стався вдень у четвер, 31 січня, незадовго до закінчення робочого дня. Постраждала нижня частина будівлі.

Президент Мексики Енріке Пенья Ньєто відвідав місце події і заявив, що причини вибуху будуть ретельно розслідувані. Спочатку висувалося декілька версій, в тому числі про те, що внизу будівлі могло виявитися "скупчення газу". Слідів вибухівки поліцейські на місці події не знайшли.

Нафтовий та нафтохімічний гігант Pemex був націоналізований у 1938 році і з тих пір знаходиться у державній власності. У компанії і раніше відбувалися інциденти, в результаті яких гинули люди. У вересні 2012 року 30 робочих компанії загинули на газопереробному заводі на півночі Мехіко, у 1984 році аналогічний випадок забрав життя 300 людей. У 1992 році сталася серія підземних вибухів газу у місті Гвадалахарі, в результаті яких загинуло близько 200 осіб, 1500 було поранено. Частина провини була покладена на Pemex.

Зараз ви читаєте новину «Потужний вибух у хмарочосі мексиканської нафтової компанії вбив 25 осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути