пʼятниця, 28 серпня 2015 13:06

Потужний артобстріл Авдіївки та "Гради" в районі аеропорту. Карта РНБО
3

Ситуація на Донбасі. 28 серпня
Фото: mediarnbo.org
Ситуація на Донбасі. 27 серпня
Ситуація на Донбасі. 26 серпня

Речник адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко розповів про ситуацію на Донбасі за добу 27 серпня.

"На Луганському напрямку бойові дії поступово інтенсифікуються. Учора вранці противник провів артобстріл позицій сил АТО в районі с. Сизе, що майже на українсько-російському кордоні. За даними розвідки, вогонь вівся з рекордно далекої відстані - до 15 км - з району с. Білоскелювате, що між Луганськом і Краснодоном.

Крім цього тривають мінометно-гранатометні обстріли Станиці Луганської, при цьому противник відкриває вогонь виключно в темну пору доби. Ще один мінометний обстріл відбувся неподалік Старого Айдару.

Учора було дуже неспокійно на північ від Бахмутської траси. Увечері між бойовиками та силами АТО відбулося до 10 перестрілок на ділянці Трьохізбенка - Кримське - Оріхове. Противник застосовував міномети, у т. ч. і 120-мм. У с. Троїцьке зафіксовано 5 епізодів порушення режиму тиші: мінометний обстріл окупантів, постріли з ворожих БМП, роботу бойовиків-снайперів і кілька дрібніших провокацій.

Донецький напрямок. Навколо Світлодарської дуги зберігається напружена бойова обстановка. У районі с. Луганське противник знову застосував артилерію, також там активно працюють і ворожі снайпери.

По периметру окупованої Горлівки ситуація відносно спокійна. Протягом дня кілька ворожих провокацій відбулося у Майорську, Кіровому та Новгородському.

Дещо загострилася ситуація біля Донецького аеропорту. Наші позиції в Опитному були знову обстріляні з РСЗВ "Град". За даними розвідки, вогонь вівся з підготовлених майданчиків, розташованих у Путилівському лісі.

Сильний артобстріл відбувся біля Авдіївки, причому частина снарядів розірвалася у житлових кварталах. У Пісках та Опитному йдуть регулярні перестрілки на передньому краї.  Аналогічна обстановка в Мар'їнці, де протягом доби противник порушував перемир'я 17 разів.

На Маріупольському напрямку основні бойові дії велися на рубежі оборони Богданівка - Старогнатівка. Зранку і до пізнього вечора противник провів там 16 потужних артилерійських і мінометних обстрілів наших позицій. Крім цього під ворожий вогонь потрапило с. Миколаївка, що на південь від Докучаєвська. Також бойовики обстріляли з міномета Чермалик, а зі 122-мм гармат - українські позиції на схід від Лебединського. Гаубична батарея противника розташована біля сусіднього с. Комінтернове", - розповів Лисенко.

Зараз ви читаєте новину «Потужний артобстріл Авдіївки та "Гради" в районі аеропорту. Карта РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути