четвер, 25 липня 2013 19:43

По горілому музею розповзлись жуки та павуки
13

Фото: Фото: Тарас Подолян

Сьогодні в 13:40 загорівся електричний щит у будівлі краєзнавчого музею по вулиці Б. Хмельницького, 15. Палало в виставковій залі на першому поверсі, в якій діє експозиція "Нічний світ дикої природи". Від вогню полопались деякі акваріуми в експозиції, і з них повилазили тварини.

Сильного вогню не було, але приміщення оповило димом, тому пожежники гасили його майже в сліпу.

"Працюю навпроти, бачив як почало горіти. Ну вогню як такого не було, але дим з вікон валив чорний. Пожежні відреагували швидко. За 5 хвилин вже тут були. Але воду знайшли тільки за 10 хвилин, - розповів Олег Вареницький. Його офіс навпроти будівлі музею.

Частину експозицій музею пожежники винесли на вулицю. Згодом занесли назад, після чого нікого крім працівників до середини не впускають.

"Пожежу було локалізовано о 14:54, а ліквідовано о 15:13. На місці події було задіяно 12 одиниць основної та спеціальної пожежно-рятувальної техніки та 55 чоловік особового складу. Під час пожежі евакуйовано 15 чоловік персоналу. Загиблих та травмованих немає, - розповів Андрій Лапонога з столичного управління управління надзвичайних ситуацій.

Попередня причина загоряння перевантаження електромережі. У виставковому залі використовували спеціальні ультрафіолетові лампи, які і перевантажили мережу. У виставці "Нічний світ дикої природи" зібрано понад 50 унікальних видів, таких як сітчастий пітон, акацієвий щур, веслонога жаба і жаба-відніс, молочна змія і сатанинський гекон, вухатий їжак і летюча собака, пітон і павук-птахоїд.

"Все в середині залито водою. Наших всіх з дому викликали, будемо прибирати. З першого поверху всі експонати виносимо на вищі поверхи, бо їх позаливало. В фоє є картини, що намокли. Хлопці, які опікувались експозицією, казали що задихнулись кілька сов і їжаків. Крім того говорили, що пропали павуки і змії. Вони можуть бути десь у залі. Пожежні гасили вогонь, а під їх ногами могли бігати тваринки, - розповіла одна з працівниць. Не назвалась. Дирекція музею від коментарів відмовляється.

Національний науково-природничий музей НАН України - один із найбільших науково-природничих музеїв світу. Створений у 1966 році як єдиний експозиційно-територіальний комплекс у складі Геологічного, Палеонтологічного, Зоологічного, Ботанічного та Археологічного музеїв. Розташований у центрі Києва у старовинному будинку колишньої Ольгинської гімназії. Щороку музей відвідують близько 500 тисяч чоловік.

Зараз ви читаєте новину «По горілому музею розповзлись жуки та павуки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути