неділя, 08 січня 2017 23:03

По Дунаю припинили рух суден

На Дунаї рух флоту паралізовано практично всій протяжності річки. У районі Рені та Ізмаїла спостерігається скупчення снігу на воді до 80%.

"Станом на 8 січня судна Українського дунайського пароплавства на угорській, сербській та болгарській ділянках рухаються в порти-сховища, де зможуть бути забезпечені зв'язком із берегом і з диспетчерською пароплавства, а також водою і необхідним постачанням", - цитує начальника служби експлуатації річкового флоту Олександра Назаренка ТСН.

На угорській частині – льодохід 50%, на сербській ділянці утворення рихлого льоду до 50%, на болгарській – до 100%. Крига відсутня лише на австрійській ділянці річки.

Найближчим часом очікують погіршення льодової обстановки. На українській ділянці можливе посилення льодоходу і поява смуг крижаного покриву вздовж берегів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Половина громадського транспорту не вийшла на маршрути

Потоки холодного повітря зі Скандинавії привели до аномально низьких температур по всій Європі, жертвами холодів стали вже понад 20 осіб. Аномально низька температура встановилися в перший тиждень нового року в Європі. Найхолодніше було в горах Лапландії - на кордоні між Швецією і Фінляндією. Там термометр показував близько 42 градусів морозу. У деяких регіонах Польщі температура повітря різко впала за мінус 20 градусів. Через сильне похолодання в країні тільки за дві доби померли десять людей.
Зараз ви читаєте новину «По Дунаю припинили рух суден». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути