понеділок, 26 грудня 2016 17:02

Півтонну авіабомбу знайшли за селом

Півтонну авіабомбу знайшли за селом
ФОТО: ДСНС у Черкаській області

Неподалік села Іваньків Канівського району на Черкащині знайшли півтонну німецьку авіабомбу. Радіус ураження снаряду - до 1,5 км. Її знешкодили на спеціальному полігоні.

"Авіаційну бомбу знайшли місцеві жителі за селом. Викликали рятувальників. Впродовж двох днів тривали підготовчі роботи, щоб туди могла заїхати техніка. Навколо снаряду сапери відкопували землю вручну. Не відразу зрозуміли, що бомба такої величини. Думали, вдвічі менша. На період робіт евакуювали кілька сімей. Авіабомбу вручну завантажили на спецмашину для боєприпасів. Вивезли на територію полігону. Там вже була підготовлена яма завглибшки 5 м. Бомбу помістили в спеціальний ящик, щоб спрямувати вибух вверх. Зверху яму щільно засипали ґрунтом і знешкодили бомбу, - розповів Костянтин Проценко з ДСНС у Черкаській області. - Це вже третя 500-кілограмова авіабомба, яку за останні десять років знищили в нашій області".

За словами сільського голови Світлани Михайлишиної, авіабомбу знайшов один із дачників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жінці під час пологів поламали тазові кістки

"У селі дивуються, що знайшли таку величезну бомбу. Бо в тих місцях садили лісопосадки. Але з часом земля зсунулася і частина бомби показалась на поверхні. Раніше у нас часто знаходили снаряди часів війни. Тоді через наше село пролягав український плацдарм. Років 25 тому підірвався молодий хлопець. Його не встигли довезти в районну лікарню. Помер від втрати крові. Ця бомба могла наробити чимало лиха", - сказала Світлана Михайлишина.

В Умані по вулиці Ломоносова люди проводили водопровід і знайшли авіабомбу часів Другої світової війни. Рятувальники кілька днів не могли забрати знахідку.
Зараз ви читаєте новину «Півтонну авіабомбу знайшли за селом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути