вівторок, 09 жовтня 2012 14:34

Під Оренбургом вибухнув поїзд зі снарядами. Влада намагається приховати кількість постраждалих

Під Оренбургом вибухнув поїзд зі снарядами. Влада намагається приховати кількість постраждалих
Після події пішли страшні чутки про величезне число жертв

На залізничній станції Донгуз Оренбурзької області в районі військового полігону, де утилізуються застарілі снаряди, у вівторок пролунали три потужних вибухи. За останні півтора місяці це вже четвертий подібний випадок. Повідомляється про чотирьох поранених, доставлених з травмами до лікарні. В управлінні інформації МНС заявили, що причиною вибухів боєприпасів стало загоряння на майданчику під час завантаження. Влада запропонувала евакуюватися жителям двох селищ, що знаходяться поряд з полігоном. Після події пішли страшні чутки про величезне число жертв, проте в обласному уряді все спростовують.

Як розповіли у Міноборони, мимовільний вибух боєприпасів стався сьогодні в 9:05 за московським часом під час вивантаження на полігоні. Термін експлуатації боєприпасів пройшов, і снаряди підлягали утилізації, пояснили в Управлінні прес-служби.

Віце-губернатор Оренбурзької області Дмитро Кулагін, який прибув на місце події, розповів, що снаряди на полігон підвозяться залізничними складами, після чого на автомобілях боєприпаси відправляють до місць утилізації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сильна пожежа в Берліні ледь не зірвала роботу аеропорту

"Вибух стався в одному з таких залізничних складів, який прибув на Донгузький полігон", - уточнив чиновник.

За даними Міноборони, після першого вибуху особовий склад був оперативно відтягнутий на безпечну відстань. Всього вибухи прогриміли в трьох залізничних вагонах, виникла сильна пожежа. Глава Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко заявив у вівторок, що незважаючи на велику площу горіння, загрози хімічного забруднення регіону немає.

В обласному уряді пізніше уточнили, що, за неуточненими даними, вибухи прогриміли не в вагонах, а на збройових складах. Про це заявив прес-секретар губернатора Юрія Берга Ігор Дмітрачков.

У прес-службі Приволзького регіонального центру повідомили, що в Донгузький район готуються до вильоту рятувальний центр "Лідер", спецтехніка, літак Бе-200, МІ-26, МІ-8, оперативна група рятувальників, а також психологи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Санкт-Петербурзі вибухнув ресторан, постраждали тільки китайці

За вказівкою міністра оборони РФ в Оренбург вилетіла комісія Міноборони на чолі з командувачем військами Центрального військового округу генерал-полковником Валерієм Герасимовим.

Військово-слідчий відділ по Оренбурзькому гарнізону за фактом вибуху снарядів на Донгузькому полігоні порушив кримінальну справу за частиною 1 статті 349 КК РФ (порушення правил поводження зі зброєю і предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточуючих).

З місця вибухів в центральну районну лікарню Оренбурзького району госпіталізовано четверо поранених, повідомили в реєстратурі лікувального закладу. Співрозмовниця агентства не змогла повідомити, в якому стані перебувають постраждалі. У приймальному покої стаціонару відмовилися надавати інформацію про постраждалих.

В ЦРЛ журналістам повідомили, що в район полігону відправлені бригади "швидкої допомоги", а лікарні області готуються до прийому постраждалих.


Зараз ви читаєте новину «Під Оренбургом вибухнув поїзд зі снарядами. Влада намагається приховати кількість постраждалих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути