понеділок, 22 вересня 2014 19:36

Під час мітингу з червоними прапорами у Житомирі затримали націоналіста
4

Фото: Олена Галагуза

Сьогодні, 22 вересня, у центрі Житомира, поблизу школи №17, за ініціативи місцевої влади відбувся мітинг до Дня партизанської слави. З червоними прапорами туди прийшли представники місцевого осередку Комуністичної партії.

Член Організації українських націоналістів Юрій Градовський хотів виступити на заході.

"Але мені не дозволили, то я пішов і сам взяв мікрофон. Я сказав, що наші партизани – це загони Бандери і отамана Бульби-Боровця. Деякі учасники мітингу бурхливо відреагували на мою заяву і вчинили колотнечу", - розповідає Градовський.

Спілкуємося з ним у міськвідділку міліції. Каже, що на нього одягли кайданки і заволокли у службове авто.

"Я нічого протизаконного не робив, а лише висловив свою позицію. Дуже дивно, що сьогодні влада, яка декларує себе українською, дозволяє, аби пропагувалися червоні ганчірки. Де це бачено, що без пред'явлень обвинувачень мені погрожували прикрити на 15 діб?", - обурюється Юрій.

Доки він давав пояснення слідчому, під стінами міськвідділу зібралися активісти з вимогою відпустити Градовського. Після цього його випустили з приміщення.

У прес-службі обласного управління міліції повідомили, що один із місцевих жителів влаштував скандал, чим перешкоджав проведенню мітингу.

"Чоловіка, який не реагував на зауваження оточуючих та голосно сварився, працівники міліції затримали та доставили до міського відділу. За попередніми даними, чоловікові не сподобався формат заходів. Сперечаючись та доводячи свої погляди на історичні події, він намагався зашкодити проведенню мітингу та покладанню квітів до пам'ятного знаку "Партизанам-підпільникам Житомирщини", - сказали у міліції. Нині вирішується питання щодо притягнення його до адміністративної відповідальності за ст.173 (Дрібне хуліганство) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

У свою чергу, комуністи кажуть, що Градовський зіпсував їм свято.

"Йому треба розібратися, як виглядає прапор перемоги, а він саме червоного кольору. Дійсно, чоловік ні до кого не чіплявся і протизаконних дій не вчиняв, просто йому треба було бути більш толерантним", - наголосила депутат Житомирської міської ради від КПУ Зінаїда Стрякіна.

Зараз ви читаєте новину «Під час мітингу з червоними прапорами у Житомирі затримали націоналіста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути