понеділок, 21 січня 2013 18:28

Павліченка побили у тюрмі через анонс телепередачі - правозахисник

Павліченка побили у тюрмі через анонс телепередачі - правозахисник
Правозахисник переконаний, що за конфліктом у в'язниці Павліченка стоїть тюремне керівництво. Фото: svidomo.org

Дмитро Павліченко побився зі співкамерниками через анонс інтерв'ю з ним на телеканалі "Україна". Після бійки його без будь-яких пояснень перевели в іншу камеру.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповів правозахисник Володимир Широченков.

"Приводом для насильства над Дмитром нібито став анонс телепередачі на телеканалі "Україна", в якому анонсувалося інтерв'ю Дмитра Павліченка. І хоча слова Павліченка-старшого, які потім прозвучали в ефірі 20 січня, були записані журналістами під час одного з судових засідань у залі суду, а не з камери, тюремники ймовірно сприйняли текст анонса по-своєму. Через це виник конфлікт, і я впевнений, що за ним стоїть тюремне керівництво", - каже правозахисник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Лук'янівському СІЗО побили Павліченка

За його словами, Павліченків не привезли на засідання Апеляційного суду Києва 14 січня через тюремне керівництво, яке хоче збити напругу навколо справи.

"Тоді їх не привезли, бо в камері не працювали двері. Перед Водохрещем їх побили, і тепер, на наступне засідання, їх можуть не привезти через стан здоров'я. У зв'язку з усіма цими подіями не виключено, що це судове засідання не відбудеться і під слушним приводом може бути перенесено знову", - додав він.

Нагадаємо, Дмитро Павліченко засуджений на довічне ув'язнення, а його 19-річний син Сергій - на 13 років тюрми за скоєне ними вбивство судді Шевченківського райсуду столиці України Сергія Зубкова. Зараз триває розгляд апеляції у справі. Наступне засідання призначене на 23 січня.

Зараз ви читаєте новину «Павліченка побили у тюрмі через анонс телепередачі - правозахисник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

46

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути