четвер, 13 квітня 2023 18:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти посилили терор на окупованій Луганщині

Окупанти посилили терор на окупованій Луганщині
В окремих населених пунктах Троїцького району Луганської області російські окупанти посилюють контррозвідувальний режим. Фото: Getty Images

В окремих населених пунктах Троїцького району Луганської області російські окупанти посилюють контррозвідувальний режим через побоювання витоку інформації щодо дислокації їхніх підрозділів.

Також збільшилась кількість патрулів. Під час обходу помешкань, у людей відбираються мобільні телефони. Введено заборону щодо залишення населених пунктів. Про це ввечері 13 квітня повідомив Генштаб ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Встановили нові факти звірств окупантів у Херсоні

У Генштабі також повідомили, що на території республіки Білорусь продовжують перебувати деякі підрозділи територіальних військ збройних сил Російської Федерації.

"Триває комплексна перевірка бойової готовності збройних сил республіки Білорусь. Зберігається військова присутність противника у прикордонних з Україною районах Курської та Бєлгородської областей", – ідеться у повідомленні.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без особливих змін, ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено, додали у командуванні.

На тимчасово захопленій частині Запорізької області окупанти вигадали третє пекельне коло терору місцевого населення.

Зокрема, вони почали переслідувати тих людей, які змушені були взяти паспорт РФ, але продовжують отримувати гроші від України. Про це повідомив мер Мелітополя Іван Федоров.

Він нагадав, що почали загарбники з примусової паспортизації, а саме поставили жителів в умови "виживання без російського паспорту неможливе".

Зараз ви читаєте новину «Окупанти посилили терор на окупованій Луганщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути