середа, 09 вересня 2015 20:16

ОБСЄ розповіла подробиці викрадення трьох українських військових у Криму: ніякого "братання" не було

ОБСЄ розповіла подробиці викрадення трьох українських військових у Криму: ніякого "братання" не було
Фото: podrobnosti.ua

Трьох українських військовослужбовців 79-ї бригади збройних сил України затримали близько 10-ти чоловік у військовій формі, йдеться у звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Повідомляє ZN.UA

Повідомляється, що вони прямували до двох військовим машинам, що знаходяться в 1 км від позицій українських прикордонників на мисі Кутарам. Про це спостерігачам повідомив командир 79-ї аеромобільної бригади у Миколаєві.

"У Миколаєві представник СММ зустрівся із заступником командира 79-ї аеромобільної бригади, який підтвердив повідомлення ЗМІ про викрадення трьох українських солдатів на лінії адміністративного кордону України і Криму. Він повідомив, що 5 вересня між 13:00 і 13:20, командир помітив трьох солдат (без зброї, в цивільному одязі), яких примусово вели до десяти чоловік у військовій формі без нашивок. Їх вели у дві військових машини, що знаходяться приблизно в 1 км південніше від позиції українських прикордонників на мисі Кутарам", - йдеться в повідомленні.

6 вересня Генштаб заявив про зникнення трьох військовослужбовців на кордоні з Кримом. Зазначені військовослужбовці змінилися з наглядового поста, прибули в розташування, переодяглися в цивільний одяг (тапки, шорти і тільняшки) і відбули купатися на дамбу, яка є на території, суміжній з тимчасово окупованою територією Криму.

На наступний день в ФСБ заявили про затримання трьох українських військових в окупованому Криму. За їхньою версією, українські військові нібито вирішили "побрататися" з російськими морськими піхотинцями по інший бік озера Сиваш.
У свою чергу, в СБУ заявили, що Україна не згодна з затриманням в Криму солдатів ВСУ і метою цієї інформаційної операції є бажання Росії показати, "як у нас все не так". У відомстві також зазначили, що Росія не дає Україні можливості зв'язатися із затриманими в Криму десантниками.

Зараз ви читаєте новину «ОБСЄ розповіла подробиці викрадення трьох українських військових у Криму: ніякого "братання" не було». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути