вівторок, 10 липня 2012 01:06

Неаполь захопили гігантські таргани

Неаполь захопили гігантські таргани
фото: nancy west

Жителі Неаполя після марних дзвінків в місцеві санітарні агентства, вирішили організувати збір коштів для боротьби з гігантськими тарганами, які заполонили місто, пише Конкіта Санін у статті, надрукованій в газеті La Repubblica.

"Жителі, які розчарувалися в спроможності міської влади налагодити боротьбу з нашестям тарганів, вирішили організувати збір коштів. П'ять або десять євро здають багато хто: службовці та домогосподарки, робітники і колишні контрабандисти. У Неаполі йде спонтанний збір коштів на проведення дезінфекції. Після того, як на вулицях міста перестали прибирати сміття, з'явилася червона, тарганяча загроза", - пише видання.

Вони літають, але найголовніше - бігають всюди. Величезні таргани поширилися по всіх житлових районах. Мер Неаполя Луїджі Де Маджістріс і його зам Томмазо Содано говорять про "перебільшену тривогу", але тим не менш призначили на сьогодні засідання міської ради. Таргани довжиною до 7 см, всюдисущі і плодючі, з'являються ввечері. Їх розмноженню сприяє спека, відсутність дощів, а також нестача коштів у системі санітарної охорони. Місцеві санітарні служби просто не запланували в бюджетах на цей рік статті витрат на проведення дезінфекції. І ось тепер з'явилася загроза поширення психозу серед населення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тарганів треба труїти всім під'їздом

Тим часом медики сперечаються один з одним: одні кажуть, що комахи можуть поширювати такі хвороби, як "тиф і гепатит", інші говорять, що вони не становлять загрози для здоров'я, що таргани всього лише проблема гігієнічного характеру.

Зараз ви читаєте новину «Неаполь захопили гігантські таргани». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути