понеділок, 06 лютого 2012 07:45

Ресторан закрили через таргана

 

У вінницьких новозбудованих торговельних комплексах почали розмножуватися таргани.

— Три роки тому ми перебралися в новий офіс у центрі Вінниці. Через місяць помітили, що з'явилися таргани, — розповідає 35-річна Маргарита Гуменчук. — Ще й здивувалися, бо ж приміщення тільки здали в експлуатацію. Немає ні щілин, ні обоїв. Та й їжі небагато.

На третьому поверсі офісного центру розмістили піцерію. Працівники припускають, комахи могли розповзтися звідти.

— Моя колега ходила туди обідати, то їй разом із картошкою фрі таракан попався, — продовжує Маргарита Гуменчук. — Своїх труїли. Перепробували з десяток різних отрут, нічого не допомогло. Проходить тиждень — і знов повзають. Кілька разів приносила здорових тараканів додому, але в квартирі вони не живуть. Десь пропадають.

Через тарганів у Вінниці закрили ресторан японської кухні "Інарі" в торговельному центрі "Магігранд". Зі стравою 32-річному Віталію Петрову та його дружині Олександрі  подали прусака.

— Замовили одне велике блюдо з кількома видами ролів, — розповідає Віталій Петров. — Я свою половину з'їв бистріше. Саша трохи повільніше. Бере останній рол, а з-під нього вилазить вусатий. Показали таракана працівникам кафе, вони з нас грошей не взяли. Ішли звідти в шоці, так гидко було. Останній раз таракана років 10 тому бачив, коли жив у гуртожитку.

Керівництво "Інарі" звинуватило адміністрацію центру в тому, що в їхньому закладі знайшли шкідника. Ніби до ресторану комахи залізли через вентиляцію.

— Це неможливо, бо у вентиляції дрібна сітка. Крім того, у нас підписаний договір із компанією, яка займається травленням комах. Приїздять до нас кожного місяця, — запевняє директор "Магігранду" Тетяна Нурієва.

— П'ять років тому таргани у Вінниці пропали. Припускаю, що це через електромагнітне  випромінювання від мікроволновок і мобільних телефонів. Тепер з'явилося нове покоління комах. Вони пристосувалися до цих хвиль. Оселяються у великих торговельних комплексах, де є заклади харчування. Годуються на кухнях, але спати тікають подалі від цих хвиль, — каже дослідник комах 40-річний Андрій Тетеря. — У багатоквартирних будинках не приживаються, бо там забагато випромінювання. У кожній квартирі як мінімум по три телефони, комп'ютер.

Зараз ви читаєте новину «Ресторан закрили через таргана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути