субота, 31 грудня 2016 15:00

Найтрагічніші випадки за участі правоохоронців у 2016 році
5

Gazeta.ua нагадує найтрагічніші випадки, які у 2016 році сталися за участі поліцейських.

Поліцейський застрелив підлітка

 

Уночі 7 лютого кілька патрулів поліції 40 хв. переслідували столицею автомобіль БМВ, яким їхали четверо хлопців. 22-річний водій В'яче­слав Храпачевський був під дією наркотику амфетаміну. Поліцейські зробили 34 постріли в напрямку БМВ. 21 із них влучив у машину. Від кулі з пістолета поліцейського 24-річного Сергія Олійника загинув 17-річний Михайло Медведєв із Боярки на Київщині. Йому було завдано смертельних поранень у легеню та серце. 18 лютого прокуратура показала відеоролик погоні з нагрудних камер поліцейських. На записах видно, що патрульний продовжував розстрілювати авто після його зупинки. Олійника судять за навмисне убивство. Йому загрожує довічне ув'язнення.

Олександра Цукермана убили правоохоронці

 

У ніч проти 24 серпня 33-річного Олександра Цукермана із селища Криве Озеро на Миколаївщині на власному подвір'ї побили, а потім застрелили поліцейські. Їх було шестеро: 23-річний Василь Трубаченко, 24-річний Володимир Лемеха, 28-річний Денис Ляхвацький, 26-річний Микола Хоменко, 24-річний Роман Богач та Олександр Причипойда, 26 років. Правоохоронців викликала дружина вбитого. Просила вгамувати п'яного чоловіка. Цукерман помер від гострої внутрішньої кровотечі. На тілі загиблого виявили чотири вогнепальних поранення. Всі постріли зробили впритул. Дві кулі потрапили в серце, ще одна - застрягла в легенях. Поліцейських затримали. Слідство ще триває.

Поліцейських звільнили за бездіяльність

 

У ніч проти 30 серпня у Миколаєві двоє п'яних дебоширів Геннадій Сімов і Артем Слободяник на Mercedes напали на таксиста, побили кількох випадкових свідків. 5 екіпажів поліції, які приїхали на виклик, ніяк не реагували на ситуацію. Вони просто за усім спостерігали. 1 вересня їм оголосили про підозру у бездіяльності, а згодом звільнили із поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві поліція під час переслідування відкрила стрілянину

Поліцейських застрелив колишній міліціонер

 

У Дніпрі 25 вересня на патрулюванні загинули поліцейські 36-річна Ольга Макаренко і 27-річний Артем Кутушев. Їх застрелив Олександр Пугачов, 33 роки. Він — колишній боєць батальйону "Торнадо".  Патрульні отримали повідомлення, що автомобіль марки "Сітроєн" проїхав на червоне світло. Його наздогнали в районі автовокзалу. Водій наполягав, щоб його відпустили без перевірки. Поліцейські відмовилися відпускати порушника. Той почав стріляти в них. Спочатку — в Артема. Тоді зробив кілька пострілів в Ольгу. За дві години вона померла в лікарні - куля пробила легеню, хребет і зачепила спинний мозок. Перед смертю Артем устиг вистрілити в злочинця. Його затримали того ж дня у обласній лікарні ім. Мечникова. Туди звернувся по допомогу. Зі слідством підозрюваний не співпрацює. Знаряддя вбивства теж досі не знайшли. Слідство триває.

Спецпризначенці постріляли оперативників й охоронців

 

У селі Княжичі Броварського району на Київщині у ніч проти 4 грудня спецпризначенці поліції постріляли оперативників та інспекторів державної охорони. Загинули п'ять чоловік: начальник столичного відділу управління КОРД 31-річний Віталій Валецький, оперативники 25-річний Юліан Рудько та 27-річний Олександр Маніца, інспектори з Броварів 24-річний Сергій Орлов та Євген Куртєв, 25 років. Тієї ночі столичний карний розшук працював над затриманням банди серійних грабіжників. Отримали інформацію, що вночі у Княжичах має відбутися чергове пограбування. Туди виїхала група затримання карного розшуку та спецпідрозділу КОРД. Влаштували засідку в одній із недобудов. У цей час у сусідньому будинку спрацювала охоронна сигналізація. На місце приїхали два екіпажі державної служби охорони у складі шести людей. Затримали двох поліцейських-розвідників. Сприйняли їх за злочинців. На підмогу затриманим мікроавтобусом виїхали колеги. Між правоохоронцями виникла перестрілка.

В Хмельницькому поліцейські застрелили чоловіка. На перехресті вулиць Тернопільської та Кам'янецької патрульні поліцейські відкрили вогонь по чоловіку, який кидався на перехожих.
Зараз ви читаєте новину «Найтрагічніші випадки за участі правоохоронців у 2016 році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути