пʼятниця, 22 серпня 2014 17:33

"Найближчі два дні - найбільше військове випробування для України. Росія почала вторгнення" - Снєгірьов

"Найближчі два дні - найбільше військове випробування для України. Росія почала вторгнення" - Снєгірьов

У Луганській області поблизу кордону з Росією чекають команди йти в наступ дві великі колони російських військ.

Про це повідомив військовий експерт, голова громадської організації "Спільна справа" 43-річний Дмитро Снєгірьов.

"Сьогодні вночі надійшла інформацію, що в Луганській області вже є дві великі військові колони. Одна розтягнулася від Свердловська до Краснодона і чекає сигналу, щоб рушити в бік Луганська. Друга - в районі селища Давидо-Нікольского, - каже Дмитро Снєгірьов. - КамАЗи з так званою гуманітаркою незаконно перетнули кордон України. Це факти військової агресії. Треба оголошувати воєнний стан і загальну військову мобілізацію. Росія фактично перейшла від обмежених військових контингентів до прямого військового вторгнення. З боку України потрібні прямі адекватні дії. Повна мобілізація і концентрація усіх військових сил на східному кордоні. Найближчі два дні - це найбільше військове випробування для України як незалежної держави. Ми стикнулися з прямою військовою агресією. Протягом найближчих двох днів бойовики готують контрнаступ, для розблокування Луганська".

Снєгірьов вважає, що в умовах прямої агресії всі добровольчі батальйони повинні перейти до Міністерства оборони.

"Я вважаю, що необхідно відійти від формування добровольчих батальйонів під егідою МВС, - каже експерт. - Це військова операція, відповідно будь-яке формування батальйонів має відбуватися в Міністерстві оборони. Навіть ті батальйони, що вже існують, необхідно передавати до складу Міноборони. Тим більше, що ми маємо приклади, коли ці батальйоні підпорядковані конкретній людині і політичній партії. Вони діють на власний розсуд. Захотіли - пішли в атаку, захотіли відійшли. Гратися в отаманщину не можна. Або ми граємося у війну, або потрібно переглянути концепцію ведення бойових дій. Теперішній сценарій АТО - це штучне затягування, пов'язане з проведенням виборів".

Як відомо, у МЗС наголошують, що 22 серпня Російська Федерація, проігнорувавши встановлені міжнародні правила, процедури та досягнуті домовленості, без згоди та супроводження Міжнародного Комітету Червоного Хреста розпочала незаконне ввезення гуманітарного вантажу на територію України.

Зараз ви читаєте новину «"Найближчі два дні - найбільше військове випробування для України. Росія почала вторгнення" - Снєгірьов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути