середа, 23 жовтня 2013 15:13

На Вінниччині однорічна дитина напилася солярки і потрапила до реанімації

На Вінниччині однорічна дитина напилася солярки і потрапила до реанімації
Фото: zz.te.ua

Вчора, 22 жовтня, однорічна дівчинка з села Шпиків Тульчинського району отруїлась дизельним паливом. Це сталося надвечір, коли дитина гралася у дворі біля будинку.

"Побачила пляшку з рідиною і відкрила. Вона ж не знала, що то солярка. Взяла і ковтнула. Батьки викликали лікарів "швидкої" допомоги, але вони той час були на іншому виїзді. То батьки найняли машину і повезли дитину чим скоріш до районної лікарні" - каже селищний голова Микола Панасюк.

Окрім доньки, матір сама виховує ще двох дітей. Чоловік повісився, а нещодавно жінка стала жити у громадському шлюбі з молдованином.

Районні медики звинувачують матір, яка не догледіла доньку. Лікарі кажуть, дівчинку привезли у важкому стані. Відвезли до реанімації. Надали медичну допомогу і наступного дня її здоров'я покращилося. З нею постійно перебуває мати.

"Батьки мають знати, як тільки дитина випиває подібну рідину, її терміново треба госпіталізувати у найближчу лікарню. Всмоктування отруйних речовин проходить досить швидко. Тому треба промити шлунок за допомогою зонда, щоб ту отруту забрати. Потім дати дитині сорбенти, які вбирають залишки тих токсичних речовин. Можна дати звичайне активоване вугілля чи Ентеросгель, - радить реаніматолог-анестезіолог Вінницької дитячої обласної клінічної лікарні 50-річний Іван Побережник. - Але все залежить від кількості випитого, віку дитини та вчасно наданої допомоги. Якщо всього того не робити, можуть виникнути ускладнення — опіки слизової оболонки, стравоходу, шлунку, кишківника. В гіршому випадку виникне пневмонія".

Зараз ви читаєте новину «На Вінниччині однорічна дитина напилася солярки і потрапила до реанімації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути