понеділок, 14 жовтня 2013 13:10

Ясіра Арафата отруїли полонієм-210 - ЗМІ

Ясіра Арафата отруїли полонієм-210 - ЗМІ
Фото: ntv.ru

Після висунення торік гіпотези про отруєння Ясіра Арафата полонієм швейцарські вчені з Інституту радіофізики та Університетського центру судмедекспертизи в Лозанні ( CHUV ) деталізували свої висновки і представляють додаткові докази. Про це повідомило видання "Коммерсант".

"Ми провели аналіз 75 прийнятих до вивчення зразків, 38 з яких були взяті з особистих речей і біопроб Ясіра Арафата. Решта 37 зразків були взяті для порівняння і не були штучно заражені полонієм -210. Кілька зразків, взятих з крові і сечі, містили нез'ясовно більш високий відсоток полонію -210, ніж зразки , обрані для порівняння. Ці висновки працюють на версію про те, що Арафата отруїли полонієм -210 ", - йдеться в дослідженні "Підвищення якості судмедекспертизи при отруєнні полонієм", опублікованій в The Lancet.

У журналі пишуть, що симптоми хвороби з'явилися у нього 12 жовтня 2004: нудота, блювота, болі в животі і діарея. "Незабаром після цього загальний стан його здоров'я став погіршуватися, при цьому симптоми шлункової хвороби наростали за відсутності запалення або лихоманки. Його стан погіршувався аж до відмови нирок і неврологічної коми. Він був переведений в реанімацію, де помер від крововиливу в мозок. Незважаючи на численні токсикологічні та клінічні дослідження, причина хвороби досі залишалася невідомою".

Після смерті 75-річного Ясіра Арафата у грудні 2004-го в госпіталі під Парижем офіційних заяв про причину смерті не послідувало. Паралельне дослідження з дозволу вдови Арафата на ексгумацію провели французькі судмедексперти за допомогою колег із Швейцарії та Росії. Вони намагалися підтвердити або спростувати версію про отруєння Арафата полонієм - 210 і - при підтвердженні версії - спробувати визначити, де було вироблено отруйнe речовинe. Незважаючи на очікування публікації результатів у вересні, вони залишаються в таємниці. Є думка - щоб не зірвати переговори з палестино-ізраїльського врегулювання. Неназвані джерела "Коммерсанта", знайомі з результатами міжнародного розслідування, повідомляють, що " воно підтвердило версію про отруєння Арафата полонієм".

Зараз ви читаєте новину «Ясіра Арафата отруїли полонієм-210 - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути