вівторок, 19 листопада 2013 12:57

На Тернопільщині дві жінки замість коньяку напилися чемериці. Одна померла

На Тернопільщині дві жінки замість коньяку напилися чемериці. Одна померла
Фото: krasavolos.com

Смертю 49-річної жінки і отруєнням її 36-річної товаришки закінчилося бажання скуштувати коньяку на колишній колгоспній фермі у селі Шманьківці Чортківського району Тернопільщини. Замість спиртного селянки скуштували чемериці – розчину для лікування худоби.

Про це Gazeta.ua повідомили у секторі зв'язків з громадськістю УМВС в Тернопільській області.

Як розповів Петро Колісник, керівник прес-служби обласної міліції, це вперше на Тернопільщині людина померла через чемерицю.

"Від чемериці у нас люди ще не вмирали. До такого трагічного кінця призвела звичайна людська цікавість. Двоє жінок і чоловік прийшли на ферму за підробітком – розвантажували підстилку для стайні. Жінки виконали свою частину роботи і пішли у підсобне приміщення. Там і знайшли пляшку з-під коньяку. Їх увів в оману спиртовий запах рідини усередині. Вирішили скуштувати, як собі думали, дорогого коньяку. Випили потрохи із пляшки, навіть у склянки не наливали. Але проблема в тому, що чемериця – дуже токсична. Навіть мала доза, 30-60 мл спричиняє важке отруєння. Її можна застосовувати лише зовнішньо", - повідомив Петро Михайлович.

Отруєних жінок виявив чоловік, що працював із ними.

"Жінкам було зле, тому одразу викликали медиків. "Швидка" приїхала, але старшу жінку врятувати не вдалося. Госпіталізували лише молодшу. Слідство буде встановлювати, чи не було це навмисно, чи винен господар ферми у цій ситуації. Сам власник виправдовується: не міг і подумати, що мутна рідина у пляшці викличе у когось інтерес. Чемерицю він використовував для лікування худоби – вирощує на фермі кіз та овець", - резюмував прес-офіцер.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження.

Зараз ви читаєте новину «На Тернопільщині дві жінки замість коньяку напилися чемериці. Одна померла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути