вівторок, 25 листопада 2014 15:53

На Сумщині син директора лісгоспу розстріляв мисливців
5

Мітинг проти чинного директора лісгоспу Леоніда Бута
Фото: Роман КАБАЧІЙ
Мітинг проти чинного директора лісгоспу Леоніда Бута
Мітинг проти чинного директора лісгоспу Леоніда Бута
Мітинг проти чинного директора лісгоспу Леоніда Бута
Мітинг проти чинного директора лісгоспу Леоніда Бута

23 листопада в Конотопі на Сумщині півтори сотні мешканців району вийшли на мітинг проти чинного директора лісгоспу Леоніда Бута.

9 листопада він з сином розстріляли мисливців. Одного поранили в ногу. Іншому кулею збили шапку. Бут звинуватив людей у браконьєрстві, хоча ті мали при собі всі необхідні для полювання дозволи.

"Бут хапав руками чужу зброю, вдарив прикладом у потилицю одного з мисливців, а син чиновника навіть вистрілив мисливцю в ногу з травматичної зброї", - повідомляють активісти громадської організації "Агент".

"Далі терпіти не можна, бо цей випадок — не єдиний, коли Бут порушує закон. За лісгоспом - численні факти корупції, незаконна вирубка лісів і аморальна поведінка самого Бута.

За що стояв Майдан? Ви Бачите Зміни? Старі "регіонали" лишились на своїх місцях і творять "беспередел", - заявив на мітингу депутат міської ради Анатолій Романчук.

Біля пам'ятнику Тарасу Шевченку активісти виставили фотографії, які демонструють факти незаконної вирубки лісів у Конотопському районі.

За словами колишнього голови лісгоспу, зараз дерева незаконно вирубують, а нові не засаджують. Земля заростає менш цінними породами. Також через те, що машини постійно вивозять із лісу деревину, дороги щодня вкриваються новими ямами.

Під час акції та після неї активісти зібрали понад 200 підписів за оголошення голові лісгоспу недовіри та звинувачення його у перевищенні службових обов'язків.

У найближчі дні у центрі міста планують встановити намет, де підписи збиратимуть і надалі. Заяву потерпілих від дій Бута та його сина направили до прокуратури та міліції. Представники громади міста готують звернення до Генпрокуратури та Державного агентства лісових ресурсів України.

Зараз ви читаєте новину «На Сумщині син директора лісгоспу розстріляв мисливців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути