вівторок, 10 квітня 2012 17:05

На Рівненщині мало не згоріла дерев'яна церква XIX століття
5

У цьому році на Трійцю храмові виповнюється 114 років
Фото: Фото: Прес-служба МНС
Місцеві постараються полагодити храм до Пасхи

У ніч на вівторок, 10 квітня, в селі Верба Дубенського району на Рівненщині загорілася Святотроїцька церква УПЦ МП. Пожежні встигли врятувати храм. Вогонь пошкодив тільки дзвіницю та притвор церкви.

"Пожежа сталася близько 3 години ночі. За викликом місцевих мешканців у Вербу виїхали три чергові відділення рятувальників. Зокрема, були задіяні дві автоцистерни та одна автодрабина. Загоряння виникло у притворі церкви і першочерговим завданням бійців МНС було не допустити розповсюдження вогню на всю будівлю. За годину напруженої роботи пожежу локалізували, а близько 7 години й повністю ліквідували", - розповідає Микола Прокопчук, начальник центру пропаганди обласного МНС.

Вогонь пошкодив прибудований притвор храму та 15-метрову дзвіницю. Ніхто з людей не постраждав.

"Це – для нашого села велика трагедія. Постраждала наша святиня. У цьому році на Трійцю храмові виповнюється 114 років. Його звели на пожертви місцевого пана Свєшнікова. Молимося Богові, що церква не згоріла. Усім селом постараємося до Великодня відновити її", - каже Надія Шешукова, керівник церковного хору.

В управлінні МНС поки не називають причини загоряння. На місці пожежі працюють фахівці управління та Держтехногенбезпеки.


Зараз ви читаєте новину «На Рівненщині мало не згоріла дерев'яна церква XIX століття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути