понеділок, 07 жовтня 2013 12:44

На Рівненщині крадія електродротів розчавило дерев'яним стовпом

У неділю на Поліссі поховали 46-річного Віктора Савича, якого знайшли мертвим на подвір'ї в селі Храпин Зарічненського району Рівненської області. Чоловіка випадково розчавило дерев'яним стовпом у сусідньому селі Кутин. Правоохоронці підозрюють, що він крав звідти електричні дроти, але травмувався і помер від рани.

Нещасний випадок стався ще у ніч проти минулої п'ятниці - 4 жовтня. За командою диспетчера до села Кутин виїхала оперативна бригада електромонтерів – відключилася повітряна лінія напругою 10 кВ.

"Бригада знайшла повалену електроопору, а на ній з одного боку були обрізані дроти, - розповідає Андрій Пермяков з ПАТ "Рівнеобленерго". – Біля опори також побачили чиюсь кров та сліди гужової повозки. Однак потерпілих на місці не було".

Потерпілий знайшовся того ж дня – близько 7-ої ранку міліціонери повідомили, що виявили на одному із дворів труп чоловіка. Мертвий селянин лежав у підводі біля будинку.

За попередніми даними, селянин поліз до опори, щоб вкрасти дроти.

"Йому тільки дивом вдалося уникнути удару електрострумом, - вважають у "Рівнеобленерго". - Спрацював автоматичний захист лінії і струм відключився. Однак під час обрізання дротів опора не витримала ваги людини і впала, придавивши чоловіка собою. При падінні він отримав черепно-мозкову травму, яка виявилася несумісною із життям".

Міліціонери кажуть, що у загиблого був спільник. 39-річний Геннадій не зміг врятувати товариша, тому просто відвіз його підводою додому і там залишив. Про пригоду вирішив мовчати. Вранці тіло Віктора Савича знайшла його мати.

Мешканці Кутина відключення мережі навіть не помітили, бо спали.

"Перебої з електрикою для нас не новина, але лагодять усе вчасно, - пояснює голова Кутинської сільради Ніна Татусь. – Того Віктора у нас в селі бачили неодноразово. Був "безобідний", незлобливий й досі проблем ніяких людям не робив. Шкода, що отак дурно загинув".

У рідному Храпині кажуть, що Віктор Савич був неодруженим і проживав лише удвох з матір'ю.

"Він мав інвалідність, тому постійного заробітку чи професії у нього не було. Заробляв так-сяк – знайде якийсь метал і продасть його, або сусідам з городом поможе, - каже Віктор Кушнерук, голова Локницької сільської ради. – В основному, вони з мамою жили на свої пенсії. На похорон кілька десятків людей прийшло".

Зараз ви читаєте новину «На Рівненщині крадія електродротів розчавило дерев'яним стовпом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути