пʼятниця, 10 січня 2014 10:40

На Полтавщині Леніну відрубали голову

На Полтавщині Леніну відрубали голову
Фото: zn.ua

На Полтавщині, у селищі міського типу Машівка, невідомі пошкодили пам'ятник Леніну. Про це повідомили у прес-службі ГУ МВС у Полтавській області.

Як зазначили правоохоронці, пам'ятник розташований біля Машівської РДА.

"Пам'ятнику відбили голову. Пошкодження виявила приватна охорона РДА, коли сьогодні вранці прийшла приймати зміну. Тобто, випадок трапився уночі. Проте ніхто нічого не чув і не бачив. Наразі триває перевірка. Відкрито кримінальне провадження за ст. 296 (хуліганство). За попередніми даними, цей пам'ятник збудований із залізо-бетону, стоїть на балансі районного комунального підприємства, проте надіслані запити задля уточнення цієї інформації. Слідчо-оперативна група відпрацювала місце події і наразі шукають винних", — зазначили у полтавській міліції.

Нагадаємо, міліція розслідує факт хуліганства, який трапився в селі Побережне Вінницького району. 26 грудня невідомі особи пошкодили пам'ятник Леніну, обезголовивши його. З відповідною заявою до Вінницького районного відділу міліції звернувся сільський голова.

За цим фактом слідчим відділом порушили кримінальну справу за ознаками ч.1 ст.296 КК України (хуліганство). Таке правопорушення карається штрафом від 500 до 1 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 5 років.

За словами в.о. начальника Вінницького РВ УМВС Сергія Шевчука, наразі міліція проводить розслідування і працює над встановленням підозрюваних осіб.

Зараз ви читаєте новину «На Полтавщині Леніну відрубали голову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

250

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути